第一次過嚟 幫襯 絕對可能係最後一次, 感覺係 一間完全唔會用心去製作嘅餐廳, 驟眼 嚟睇 以為自己去咗台灣食緊便當, 不過真係有形無實, 呢頭叫 嗰頭已經送餐到你檯面, 工作效率 快過任何一間 快餐店 , 輕輕咬了一口 滷肉,嘩!鞋颯颯的 到達頂峯, 梅淋牌 雞中翼 冇嚟味道 , 米飯完全冇台灣米飯 香滑軟糯 嘅風味, 根本就 完全唔好食, 咬咗兩啖之後 起身立刻走人。 前前後後 逗留唔超過五分鐘, 破曬以往幫襯任何一間快餐店用餐紀錄 …………跟住就行咗去附近牛頭角得寶商場 去到大勝豬扒, 再叫返碟 豉油皇雞翼煎蛋飯。嘩!同頭先嗰幾隻雞中翼 簡直就係 爭天共地, 雖然呢度啲雞中翼唔算係極品, 起碼都係熱辣辣 圓潤飽滿 雞肉入味, 咬落去有少少韌性 充滿肉汁, 加埋隻太陽煎蛋, 米飯拌勿咗少量蛋液 同埋 秘製醬油, 熱騰騰嘅米飯 食落有少少溏心嘅效果, 可以感受到餐廳 嘅 用心製作, 呢啲先至喺營商之道。

2024-01-08