呢晚約左個高中時代既舊同學飲返兩杯放鬆下次次約親呢個舊友都係喺尖沙咀,仲要次次都係打邊爐,呢次都依然係喺尖沙咀見,但我就話唔要再打邊爐啦,決定呢晚同佢食好“西”之前都有同其他朋友黎過,野食幾好之餘仲有啲特色cocktail~環境氣氛都好唔錯,所以就帶左舊友黎chill返晚呢度既食物款式都幾多元化,個晚包癮起既我就左個“美國安格斯牛肉芝士煙肉煎蛋漢堡伴薯條”HKd$128+10%,而舊友就order左碟“鹹蛋黃意大利飯伴輕煎北海道鮮帶子”HKd$198+10%,打算一齊share食左先,唔夠先再追加我既漢堡先到,份量都幾大!!漢堡厚度十足,order左5成熟,食落岩岩好,唔乾有肉香,夾埋芝土煙肉半熟蛋同蕃茄生菜呢啲經典配料一齊食,點會唔爽歪歪粗薯條夠熱夠脆,合格有餘舊友所揀既意大利飯都做得出色有驚喜啵估唔到咸蛋黃同南瓜既味道都幾夾,個帶子大大粒,食落鮮嫩話明要chill返晚,咁點少得drinks呢~~~個晚我就要左杯moctail“Ginger Season”HKd$98+10%,舊友就揀左款cocktail“The Tofu Pudding”HKd$148+10%飲落清清地,薑味唔嗆喉
呢晚約左個高中時代既舊同學飲返兩杯放鬆下

我既漢堡先到,份量都幾大!!

粗薯條夠熱夠脆,合格有餘

舊友所揀既意大利飯都做得出色有驚喜啵

估唔到咸蛋黃同南瓜既味道都幾夾,個帶子大大粒,食落鮮嫩

飲落清清地,薑味唔嗆喉,感覺都幾fresh

而舊友既cocktail直頭係個飲得又食得既甜品,係有酒味既豆腐花

兩個女仔食下飲下其實都真係飽左七、八成,但我地兩個都未傾夠,加上我地都係正宗既甜品怪,所以就再追加左一份“法式熱情果焦糖布甸”HKd$58+10%繼續食住傾

食埋呢個既香又滑兼唔漏既焦糖燉蛋之後都差唔多11點啦,第二朝仲要一早起身為“人民(幣)”服務既我地都真係要返歸休息啦啦啦啦~~~