2021-12-02
今日放自己半天假,輕鬆hea吓!🥳🍹近日好想睇嘅一套戲《梅艷芳》,因為每逢周末都非常爆滿,今日踫吓運氣,睇吓有無飛賣!😍🥰又係嚟到我活動範圍荃新天地,睇好戲之餘,當然要揾好嘢食吓,咁至為之"hea''喇!🌴🍖🍗🌮🍸行到荃新天地1期揾食,路過一間西餐廳,半開放式都幾大間、幾舒服,不過午飯時間都頗多人。決定去買戲飛先,等下午茶時段再返嚟!🎞 📽平日嘅下午茶時段,果然跟周末係兩個世界,環境非常舒適,可以輕鬆歎下午茶,心情特别愉快! 😎🍹下午茶原來仲有二人Tea Set, 好靚、好吸引呀!😍😋可惜,今日獨自一人hea呢! 不過下午茶都好多選擇,仲好抵食添!👌😘🐷 脆炸厚切美國自然豬肉眼(250G)配珍珠飯 日式甜酸汁自家製他他醬 醃蘿蔔💰 $80😋 ⭐⭐⭐⭐⭐/5脆炸豬肉眼,外面薄薄脆感,肉質至係重點! 豬扒厚切非常彈牙,有咬口但完全唔韌!👍😋配自家製他他醬,有大大粒碎切雞蛋更添香味,非常享受!😍😍珠珍米飯配甜酸汁及醃蘿蔔,美味又開胃!整份餐份量亦都唔少,絕對可以當午餐用!🤑🤑☕ Flat White 澳白咖啡💰 +$10😋 ⭐⭐⭐⭐⭐/5香濃咖啡味,相對鮮奶份量不算多,入口質感較薄,唔會有太
下午茶原來仲有二人Tea Set, 好靚、好吸引呀!😍😋
🐷 脆炸厚切美國自然豬肉眼(250G)
配珍珠飯 日式甜酸汁自家製他他醬 醃蘿蔔
💰 $80
😋 ⭐⭐⭐⭐⭐/5
配自家製他他醬,有大大粒碎切雞蛋更添香味,非常享受!😍😍
珠珍米飯配甜酸汁及醃蘿蔔,美味又開胃!
整份餐份量亦都唔少,絕對可以當午餐用!🤑🤑
☕ Flat White 澳白咖啡
💰 +$10
😋 ⭐⭐⭐⭐⭐/5
香濃咖啡味,相對鮮奶份量不算多,入口質感較薄,唔會有太膩嘅奶脂感覺,反而好啱我口味!☕🥰
下次有機會要試吓個 二人Tea Set,賣相真係好吸引! 🍩🍰🥧☕💖
順帶一提:大家睇咗《梅艷芳》未呀?值得欣賞,勾起咗好多回憶! 👍👍👍🥰