2019-12-12 3079 瀏覽
今晚收工去左駱駝漆買野, 順便睇下附近有冇好野食😋, 見到The wave都有幾間唔錯嘅餐廳就揀左其中一間嚟試下😊 E間餐廳嘅地方幾大, 環境舒適, 仲有live band唱歌🎵🎶, 感覺都幾chill~🍻 我地叫左一個dinner set同一個主菜同一個沙律🥗墨西哥脆片我地一坐底店員就即刻送上一客墨西哥脆片比我地, 脆片咬落去脆卜卜加埋醬汁食, 完全係食極都停唔到口!😆芒果黑松露鮮蝦沙律🥭🦐🥗店員拎過嚟嘅時候, 好多人嘅目光包括小妹都落左係e個咁特別嘅冰造❄器皿到, 淺藍色嘅水滴型冰碗真係幾有驚喜, 幾有誠意……😦😧😨🙈, 用冰鎮嘅方法嚟keep住沙律嘅溫度, 齋個造型已經好高分, 打卡一流👍🏻芒果爽爽地, 味道甜中帶微酸, 鮮蝦肉爽口彈牙, 入面仲有荔枝味爆爆珠, 配搭新穎, 令整體味道同感覺都幾特別同清新, 意想不到地夾, 幾好味!😋 是日餐湯:紅菜頭湯🥣餐湯味道唔錯, 不過不失!田園沙律🥗加左爆爆嘅田園沙律令口感同味道都不再單一!香草燒牛仔骨🐂燒牛仔骨真係極度香而且份量都唔算少, 牛仔骨肉質軟腍無筋, 肉汁豐富, 肉味濃郁, 而且身處旁邊嘅薯菜都做得幾好味!皇牌威靈頓牛柳👑🐂一

墨西哥脆片

芒果黑松露鮮蝦沙律🥭🦐🥗

是日餐湯:紅菜頭湯🥣
餐湯味道唔錯, 不過不失!

田園沙律🥗
加左爆爆嘅田園沙律令口感同味道都不再單一!

香草燒牛仔骨🐂

皇牌威靈頓牛柳👑🐂
一🔪開熱辣辣嘅牛柳香氣撲鼻, 肉汁滿瀉, 外層嘅酥皮鬆脆可口, 而且吸哂d肉汁, 加埋磨菇🍄一齊食, 非常好味!

精選是日甜品: 藍莓芝士蛋糕🧀🍰
芝士蛋糕嘅味道唔錯, 酸酸甜甜嘅藍莓醬令整件蛋糕嘅味道無咁膩!
總結: 食物質素唔錯, 上菜速度幾快, 店員服務態度良好而且價錢合理!
2019-12-05