2023-03-29 47 瀏覽
鴨寮街除咗多電子產品賣仲有好多餐廳方便搵食。我哋shopping完想地方開餐兼休息下,大家都鍾意食泰國菜,見呢間餐館幾企理就揀喺度食晚飯Tao燒老虎斑 > 用泰式香葉、炸蒜、紅蔥、蔥花燒老虎斑出嚟效果唔錯,火喉控制得好、魚收汁後入口肉爽皮嫩蝦醬炒飯> 一上桌香到隔幾枱啲客人都聞到!粒粒飯都被滿滿蝦醬包住但不會過濕,食落有魚露吊味,面頭仲放咗煎蛋絲,配菜係經典嘅臘腸、青瓜、指天椒和紅洋蔥絲,唧埋青檸汁,唔係講笑𣊬間清碟飛天通菜> 最初聽到“飛天通菜”覺得個名好神奇,一食不得了!呢間餐廳嘅通菜幾正宗,惹味到曉飛咁,蒜頭、指天椒、紅辣椒落得足大火炒夠鑊氣,菜嫩口份量大,我鍾意食菜覺得幾掂