2019-10-02
尖沙咀有一間有成1000個好評嘅餐廳,感覺上來頭唔少,而且去過嘅朋友仔都推介,所以就黎試一試佢有咩咁巴閉。一早已經訂定枱,上到去坐卡位,餐牌選擇多多,無論係沙律、前菜、意大利飯、各式各樣的扒類及甜品酒品等應有盡有。最終選擇了兩個主菜及一個甜品分享一下。芝士南瓜意大利飯$158 這個不得不提的意大利飯,芝士、南瓜比例適中,而且味道已經完全融入意大利飯裏面,口感比較綿身而且香氣十足,口味比較香濃。燒安格斯肉眼扒配野菌紅酒燒汁10oz$368肉眼扒方面價錢不菲,我們選擇了五成熟,你看起來比較生,牛味香濃,實屬不錯之品,可惜旁邊筋亦比較多,口感有些微影響。火焰雪山$108火焰山方面氣勢十足,見到火焰作為打卡簡直一流,裏面亦都有朱古力雪糕,配搭雪山口感軟綿綿,亦都有藍莓及士多啤梨,罪惡感中的一點健康綠洲。
最終選擇了兩個主菜及一個甜品分享一下。
芝士南瓜意大利飯$158
燒安格斯肉眼扒配野菌紅酒燒汁10oz$368