2022-09-22 45 瀏覽
今日帶男友來食shake shake 海鮮包,係呢間餐廳打主,都好多人來食,所以book定位就最好。餐廳唔算好大,但d座位同枱就夠哂大,坐得好舒服而且方便食海鮮,裝潢很有特色,入到去一睇就知專食海鮮。我特別推介呢個shake shake海鮮包,真係好正。路易斯安那式蟹餅 $118好厚身好大個蟹餅,炸得好香脆,見到一絲絲蟹肉,十分足料,蟹味都幾重,配特製的remoulade sauce,更香更惹味,微微辣味,好夾蟹肉又提鮮。蟹肉卡邦尼扁意粉 $158意粉煮得很好,保持彈牙感,唔會煮到太腍,掛到好多醬汁好正,濃郁芳香的creamy 醬汁有芝士同奶香,咸度剛剛好,食完唔會好膩,配埋脆口煙肉,增添咬口同油香,面層的蟹肉拌勻意粉食,蟹味突出有微微咸鮮味。Nana Flow $78呢款揀左mocktail,用菠蘿汁、椰子奶、香蕉.......打成的特飲,有菠蘿的清新,配香甜的香蕉味及椰奶香,微甜清爽,好有夏日風情,而且打得細滑,配海鮮都好岩飲。Strawberry Flow $78另一款同樣係無酒精的胵尾酒,用左士多啤梨、紅石榴、菠蘿汁、椰子奶、香蕉......打至幼滑,有士多啤梨的果香同紅石榴清

我特別推介呢個shake shake海鮮包,真係好正。

路易斯安那式蟹餅 $118

蟹肉卡邦尼扁意粉 $158

Nana Flow $78

Strawberry Flow $78
另一款同樣係無酒精的胵尾酒,用左士多啤梨、紅石榴、菠蘿汁、椰子奶、香蕉......打至幼滑,有士多啤梨的果香同紅石榴清甜,會香甜d,多d果香,好岩女仔飲。

主角出場,服務員會係客人面前shake 勻海鮮與醬汁,再打開藍網透明袋放盤上,之後就可以直接享用,餐廳提供圍裙同手套,直接用手食別有一番風味,個人覺得特別正。

Shake Shake 海鮮包 $418 可揀3款海鮮

我地揀左海蝦、鮑魚仔、扇貝,配檸檬牛油醬汁,打開海鮮包已經有陣陣檸檬牛油醬汁的香味,十分誘人。海蝦好新鮮易去殼,蝦身大隻又鮮味,肉質爽口彈牙。扇貝係巨大size,入口好鮮嫩微彈,濕潤又鮮甜,配醬汁更特顯味道。鮑魚仔都大隻,邊位好彈牙,中間位有咬口,而且味道越食越有鮑魚鮮味。配菜有栗米、豬肉腸及新薯,沾醬汁食好好味,吸盡海鮮精華。

整個海鮮包都好豐富,除了可以自選海鮮,而且仲可揀多幾款海鮮,有埋配菜好夠飽肚好滿足。
2022-09-21