2021-05-14
海鮮多數離不開蒸·煮·炒,朋友介紹依間shake shake海鮮夠晒特別,今日收工就專登去試吓。餐廳在厚福街H8 18樓,景觀開揚,座位闊落,乾淨企理,入到餐廳就感覺好舒服。餐廳主打海鮮,shake shake海鮮包就一定要試,餐牌清晰易明,跟住餐牌step揀完全冇難度。有三款platter和三款醬汁選擇。我哋揀了platter A同檸檬牛油汁。店員送來海鮮袋,之後就幫我哋shake, 確保汁料撈混,使包內每樣食材都沾到醬汁。打開袋香氣迫人,熱辣辣出晒煙,除咗我哋叫嘅三樣海鮮,袋內仲配有粟米,薯仔和香腸。海鮮新鮮,撈埋牛油檸檬汁,開胃野味。袋內嘅配料同樣出色,食落唔油膩,好好味。路易斯安那特色蟹餅,由一絲一絲嘅蟹肉砌成,蓋上自制醬汁,賣相吸引。食落蟹肉一層一層,非常鬆軟,蟹肉鮮甜,一試難忘。白酒煮活蜆意大利粉,蜆肉整整齊齊地伴着意粉,每隻蜆都有濃烈的酒味,意粉伴着酒味和香蒜,少少辣,口感豐富又醒胃。甜品apple pie with ice cream, 依間餐廳除咗海鮮出色,估唔到甜品都一樣好食,蘋果批底好香牛油味,配上勁多蘋果粒,再配上雪糕,甜甜酸酸,一冷一熱,絕配😋飲品係fruit
飲品係fruit punch & purple rain,味道清新又fresh. 非常解渴。