2018-08-08
行過見門口menu以健康食材主打,所以打算一試,點知一入門口就俾waiter叫「喂!」,我同男朋友呆左,個waiter原來問我地幾位,咁我地回應「兩位」啦,個waiter冇回應而我地剛剛俾人喝停,咁我地都好理所當然咁企係原地等入座,點知兩秒後佢大聲回應「呢到呀,入得啦」🤷🏻♀️入到去叫完first round想由pizza轉pasta,前後不到5分鐘,由叫左位waitress佢話幫手睇睇再覆,但等左陣冇人應我地都估緊個pizza可能已經整緊,直到我同男朋友想落埋野飲個陣,再叫左另一位waiter順手問埋佢岩先個order轉左未,個waiter先話「個個幫你跟左啦」🤐我地傾住偈等左15分鐘但冇人覆我地轉唔轉得... 唉算啦.. 食到最後,淨返半條魚同杯野飲,本身都諗住食埋飲埋30分鐘內會走人,因為個陣都10點啦,點知不斷有waiter/waitress走黎問我地重要唔要條魚,係15分鐘內問3次,老實說我收工都係想好好地食餐飯姐,明明寫11點收舖,但10點幾已經清緊場又係咁問客要唔要收左d碟佢,樓面此舉同趕客無分別。有時候客人黎食唔單止講究食物質素,服務都好重要,我感覺今次同去深水埗愛打冷
有時候客人黎食唔單止講究食物質素,服務都好重要,我感覺今次同去深水埗愛打冷食小炒無分別,分分鐘深水埗重有人情味添。