位於元朗而夠膽以市區餐廳定價呢份勇氣,再睇裝修環境就值得一試。未去這間餐廳前已做了一定的準備功夫,COMMENT 一般都係好嘅,所以愛人生日呢啲甘重要嘅日子都夠膽一搏,主要係諗住環境氣氛會俾到愛人浪漫嘅感覺而且最主要係順路(因之前去了下白泥順路元朗落車直接去餐廳)。價錢正如開頭所講市區價,一個 香蒜大蝦墨魚汁意粉 盛惠$188 一個黑椒牛柳粒意大利飯盛惠$188係 係單一價齋飯同意粉唔包任何湯,麵包,前菜,如果轉SET先有,OK 就轉SET,每個餐加 $58 。WELL錢唔好講你情我願,打死無怨。環境服務餐廳刻意打造成外國餐廳嘅佈置陳設,服務算OK。氣氛可能間餐廳細,人一多就變成街市,你一句,我一句,你笑我又笑,嘈到嚓天。唔係話歧視元朗地區,而係呢啲情形,我好少喺市區嘅餐廳感受到。無情調可言。食物質素前菜,麵包唔洗講,質素同$8X 個餐嘅相差無幾。NO or even worse comment。香蒜番茄大蝦墨魚汁意粉無蒜香,直接食蒜片,OMG 完全無蒜味,太濕應該係番茄汁濃度調較有問題,只有酸無番茄甜味嘅感覺,墨魚汁意粉絕對係同普通白得阿姨意粉無分別除咗係黑色之外,墨魚味可能怕

價錢
正如開頭所講市區價,一個 香蒜大蝦墨魚汁意粉 盛惠$188
。WELL錢唔好講你情我願,打死無怨。

環境服務
餐廳刻意打造成外國餐廳嘅佈置陳設,服務算OK。

氣氛

食物質素
前菜,麵包

香蒜番茄大蝦墨魚汁意粉
無蒜香,直接食蒜片,OMG 完全無蒜味,太濕應該係番茄汁濃度調較有問題,只有酸無番茄甜味嘅感覺,墨魚汁意粉絕對係同普通白得阿姨意粉無分別除咗係黑色之外,墨魚味可能怕黑上碟前已經走晒,感覺個廚煮得非常無HEART, 好似$200 跳咗落旁邊嘅臭河到,眼白白浪費咗 。

黑椒牛柳粒意大利飯
呢個算係OK,意大利飯滲透濃烈嘅黑椒牛柳嘅味道,飯粒軟硬適中但要接近200元,本人覺得未達到物有所值嘅感覺。

整體嚟講,係物非所值,誤信COMMENT,NO NEXT TIME VISIT。

題外話/補充資料: [b]非常非常重要嘅野[/b],佢地話而家(NOW 27/06/2012)係無任何信用卡優惠,但我記得明明喺度見到CITIBANK有九折(if you expensed more than $500)結果我用手機上OPENRICE都係無寫(my phone is galaxy note, Android 4.0.3), 算了,俾足。 但今日我上OPENRICE(28/06/2012)又有,原來手機係睇唔到! 其實最重要係,餐廳 staff 嘅回答,令我呢間餐廳好唔老實,OR 有被人欺騙嘅感覺!
2012-06-27
慶祝紀念