2024-03-13
原來朗豪坊B2有間專食沙律同三文治既食店,出街食飯經常大魚大肉偏heavy,是夜同frd子來一夜輕食,諗好食咩就到cashier落單 之後自行搵位,通知機響就可以取餐🥪蝦兵蟹將鐵板三文治 $68用鐵板煎香包面,夾著 軟殼蟹 手打蝦餅 大量青木瓜沙律,加埋蒜檸檬 x 泰式酸辣既蛋黃醬,酸甜微微辣的 非常惹味 🇪🇸脆炸西班牙燴飯球 $38一份有5粒,炸得透澈又唔會乾爭爭 每粒都保持到脆脆面 🥗自選沙律(大) $68菜底揀左混合沙律菜 新鮮爽脆 有酒店級水準大沙律可選5種配料: 🐷德式烤豬手咸香Q彈 嫩肉彈牙 唔會又硬又乾🥚日本蛋沙律的蛋白切得較一般大 食既時候無需拌入沙律 可以拮起一口一粒 🍊蜜柑入口爆汁 清甜而JUICY成口感大變調🧀專登揀車打芝士同🔥烤核桃作為小配料 佢地既口感同味道都有各自特點 大對比為整體帶來更多層次日本柚子油醋醬有微微柚子香滲出,而且少少甜酸令成個沙律既味道融和得更好😌覺得自己揀得好好 非常滿意呢個組合💚🫶🏻💚💚當然佢地個質素都出色先有效果🍑日本白桃乳酪沙冰 $42食到粒粒白桃果肉,飲落 口感係由真乳酪打成 一定唔係乳酸飲品,唔會好甜,沙冰入口仍飲到少少碎冰🥐檸
之後自行搵位,通知機響就可以取餐
🥪蝦兵蟹將鐵板三文治 $68
🐷德式烤豬手咸香Q彈 嫩肉彈牙 唔會又硬又乾
🍊蜜柑入口爆汁 清甜而JUICY成口感大變調
🍑日本白桃乳酪沙冰 $42
🥐檸檬Croffle $34
Croffle口感酥脆 極香牛油味,表面鋪上一層厚滑的cream,中層酸酸甜甜的檸檬醬平衡了膩感,出色
* 份量唔少 兩個人食都覺得好夠
* 裝潢行優閒風 有D似cafe 有高枱位