每間餐廳都有有今生無來世嘅promotion,你近來試左幾多個?有睇開你應該有印象我去過red lobster,上次試過這類嘅多種不同龍蝦菜式,今次係$168一位 ,個半小時內endless shrimp 優惠。個半鐘你可以食到幾多隻蝦,點endless法,就睇你個人功力。我諗我仲有個朋友食咗大概五六十隻蝦到,我都無佢咁勁,以平時Red lobster 嘅價錢,我諗真係值回票價,6月30號前仲有呢個優惠,大家有興趣就把握呢幾日去試吓。不如就先睇吓六樣菜式係乜嘢。第一個係呢個夏威夷椰子蝦,size比較大隻,炸得乾爽,上邊有好多熱帶果肉,食完呢隻蝦你真係感受到夏日嘅夏威夷氣息,味道來講我唔係特別鍾意,所以只係叫咗一round 。炮谷蝦同夏威夷椰子蝦一樣,又係炸到阿媽都唔認得,不過相對好似炮谷咁,一粒粒食就入口易好多。大蝦手工薄餅,其實都唔錯,不過相對我個人來講,對薄餅嘅要求好高,呢個雖然唔錯,但係都係一塊起兩塊止。然後另外個三個就係絕對要試吓嘅菜式,張國榮話齋,一追再追。烤大蝦味道非常不錯,不過唔夠熱,如果夠熱嘅話,呢個實在一流,隻隻又爽又彈牙。最好吃我相信係呢個招牌蒜蓉蝦,熱辣辣,蒜蓉嘅

不如就先睇吓六樣菜式係乜嘢。

然後另外個三個就係絕對要試吓嘅菜式,張國榮話齋,一追再追。

最好吃我相信係呢個招牌蒜蓉蝦,熱辣辣,蒜蓉嘅油香一流,我諗一碟有六七隻,我哋食咗大概有十幾碟。

招牌蒜蓉蝦基本上係最好食嘅焦點,基本上食返十幾廿碟,你一定會回本。

但個人私心其實反而係呢個大蝦意粉配龍蝦,好老實,我上次a la carte 食過一次,對佢已經讚不絕口,今次可以任食,仲要即叫即製,嗰個龍蝦醬濃到一個點,講真淨係食呢個都已經回本。

不過老實講每次點餐後,都真係要等好耐,而且仲要不斷吹單,服務上邊係有啲未夠好。

除咗呢六樣嘢之外,每人仲會有菜同一客飯送俾你。

另外當晚仲可以加$98任飲Stella生啤,我同朋友每人飲咗四杯,又係值回票價,大蝦加啤酒,再加一口意粉,人生樂事。

當晚上層嘅經理知道佢哋招呼不周,都不斷幫我哋追單,都好照顧我哋,仲有甜品送。

不過如果你真係食得多嘅話,你不斷要加單不斷要追,唔係會好失望。

但講真一般人來講,其實你食兩碟意粉再加幾碟蒜蓉蝦同烤蝦,我覺得都已經回本。

飽到今朝每人都只係二百幾,你仲想點?

如果趕唔切食呢個endless shrimp ,遲少少又會有一個新嘅promotion,我再話俾大家睇。

Red Lobster
銅鑼灣Fashion Walk加寧街8號地舖