coiaia
Pizza炸雞海鮮都一流
coiaia
2021-09-01
關注
呢日去開荃新天地,諗緊食乜嘢,見到pizza Maru餐廳外排咗好多人,突然好想食,因為記得之前食過真係好好味。於是就決定等一等,好彩都算入得幾快,等咗唔係好耐就已經可以就坐啦!

你食pizza maru當然要食pizza同炸雞,佢哋嘅Pizza有好多唔同嘅選料配搭,有韓式有西式,我自己就偏好西式芝加哥Pizza,諗起厚厚嘅芝士就已經流晒口水啦!

我哋叫咗太陽蕃茄芝加哥,配料非常豐富,有雙倍Mozzarella cheese、芝士條、巴馬臣芝士、辣肉腸、蕃茄等。揀得芝加哥Pizza,除咗食配料,重點亦都係勁多芝士嘅餅皮,同埋超級好味多芝士嘅Pizza邊。拎起個Pizza好容易就做到拉芝嘅效果,同出面嘅Pizza舖比較,呢個真係好食好多倍。

韓式炸雞都係呢度必叫嘅食品,今次我哋試首爾醬油咖喱粉炸雞,貪佢夠特別。呢度啲雞都大大件,六件雞都夠幾個人食。炸雞當然炸得夠脆夠香,另外加埋醬油味同咖喱粉,味道就更想一層樓,咖喱粉唔會過多搶咗炸雞原本嘅香味,反之仲令佢嘅味道多一層層次。

由於好想食海鮮,我哋仲叫咗個漁夫蕃茄會海鮮,呢個海鮮仲配埋脆包,海鮮有大蝦、青口、帶子、魷魚,都幾豐富,海鮮全部都新鮮好味大大隻。呢個菜色令人喜出望外嘅地方係佢嘅醬汁調校得非常好味,唔單止用來點脆包一流,海鮮加埋呢隻醬都非常好味,我哋將大大兜嘅醬汁都食清光,真誇張。

飲品叫咗pineapple ade, 味道都幾清新,唔錯唔錯。