2024-04-09 2 瀏覽
兩個人叫了一塊薄餅、一盤炸雞和一杯飲品。蜜桃冰茶很好喝,很清新,不會太甜,茶味剛剛好,很解渴也很解膩,為數不多的可以毫無難度地整杯喝掉的餐廳飲料。芝士蜜糖炸雞非常惹味,雞皮炸得剛剛好脆,不會很硬,咬開來裏面立刻冒煙,肉質鮮嫩,一點也不乾,而芝士調味粉是甜甜的,是精粹,非常美味。我們叫的芝心Maru大哥有雞肉、車厘茄、西蘭花、火腿、蘑菇、芝士、燒肉醬和酸忌廉醬。餅底厚薄適中,不似某些薄餅像麵包那麼厚,咬下去脆軟度適中,香脆得恰到好處,不會像餅乾那樣脆,又不會軟淋淋,是表皮脆而中心軟。這款薄餅頗美味,味道很豐富,食材都烤得很香,醬汁是甜甜的那種燒汁,如果芝士再多點就好了。
兩個人叫了一塊薄餅、一盤炸雞和一杯飲品。

2024-04-05
2024-03-29 190 瀏覽
要簡一間到到都有,又好平嘅Pizza店,一定要介紹Pizza Maru •青金Pizza Maru咁多款 Pizza,食落食去都係蜜糖底。今次試左轅國烤肉芝加哥>$213芝土嘅拉絲效果好似卡通片咁,拉到勁長仲會拉到啲送跌曬出黎吟芝士食落唔鹹,打得卡又食得落肚。餅底食落好軟但外皮就好脆。平時食PiZZa食海鮮餡,今次叫牛肉又估唔到幾夾。雖然係焗左,但每片牛肉都唔會好乾,仲保持到肉汁。玫瑰炸雞配年糕∞$233-250炸雞雖然都係好多炸又夠脆,但玫瑰味唔夠勁,少少失望。。蟹肉飛魚籽意粉。$185比起整體,自己鐘意佢個汁,辣辣地又夠香忌廉味。每啖麵都食到忌廉汁,魚籽量又多,口感豐富又唔膩。H命地址:Pizza Maru (荃新天地)(荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28830號舖(旺角、屯門、銅鑼灣、尖沙咀、元朗均有分店)營業時間:下午12-10人均:$300評分:9.6/10
要簡一間到到都有,又好平嘅Pizza店,一定要介紹
Pizza Maru •
青金
試左
轅國烤肉芝加哥>$213
芝土嘅拉絲效果好似卡通片咁,拉到勁長仲會拉到啲
送跌曬出黎吟芝士食落唔鹹,打得卡又食得落肚。餅
底食落好軟但外皮就好脆。平時食PiZZa食海鮮餡,
今次叫牛肉又估唔到幾夾。雖然係焗左,但每片牛肉
都唔會好乾,仲保持到肉汁。
玫瑰炸雞配年糕∞$233-250
炸雞雖然都係好多炸又夠脆,但玫瑰味唔夠勁,少少
失望。
。蟹肉飛魚籽意粉。$185
比起整體,自己鐘意佢個汁,辣辣地又夠香忌廉味。
每啖麵都食到忌廉汁,魚籽量又多,口感豐富又唔膩。
H命
地址:Pizza Maru (荃新天地)(荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28830號舖(旺
角、屯門、銅鑼灣、尖沙咀、元朗均有分店)
營業時間:下午12-10
人均:$300
評分:9.6/10
  • 韓國烤肉芝加哥
2024-03-23 197 瀏覽
今日小朋友想去食pizza,特登搵咗呢間餐廳,真係冇令我哋失望。個辣肉腸pizza好好味,有芝心批邊,熱辣辣口感又好,非常值得推介。芝士蜜糖雞好好味,外脆內暖,小朋友讚不絕口。個意粉都好好食,啲煙肉仲要有好多嚿,有煙燻嘅味道,嘢食好唔馬虎,非常推介。
2024-03-22 181 瀏覽
約左同事食飯,一行6人想食韓國野同炸雞,就黎試下呢間蜂蜜蒜香炸雞蜂蜜味道加埋蒜味,呢個配搭好夾,鹹鹹甜甜,食到停唔到口,加上個雞真係好出色,皮薄脆口之餘雞肉仲好嫩滑,而且就算撈左汁都唔影響佢脆既口感另一個口味叫咗玫瑰醬,有小小辣,呢個醬好惹味,係creamy得黎帶辣味,佢嘅年糕都好食,口感剛剛好唔會硬蜂蜜炸薯條好特別係配cream 食,酥脆嘅炸薯條淋左d蜂蜜,再加埋cream幾特別,味道偏甜,但個人覺得鹹既薯條好食啲呢個係蟹肉pizza配摩卡芝士邊,pizza邊芝士好足料,但咖啡味好淡,食落小小似曲奇邊,至於餡料方面,有蝦同蟹,份量都唔小,但覺得唔係好夾,因為餅底係蕃茄醬,而上面既醬係日式照燒汁,有點違和
約左同事食飯,一行6人想食韓國野同炸雞,就黎試下呢間

蜂蜜蒜香炸雞

蜂蜜炸薯條

2024-03-22
2024-02-04 829 瀏覽
請兩個小朋友吃午餐,選擇了他們最愛的pizza。去到荃新天地Pizza Maru 不是太滿,立即便可入座。太陽蕃茄芝加哥Pizza芝士比想像中還要多,裏面有芝士條,馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、蕃茄醬、辣肉等等,小朋友時間,他們愛自己取pizza 來個拉絲表演,有得食有得玩。我就喜歡個pizza的質感,麵糰柔軟得來帶點韌性,口感非常豐富。蜜糖蒜蓉炸雞香口,醬汁包著整個雞件,蜜糖蒜味都好出,外脆內軟,雞肉仍很嫩滑。蜂蜜牛油秘製炸雞 炸雞包滿牛油粉,香濃,成了今日的最搶手食品。Mary紫蘇炸魷魚圈脆醬薄薄的包著有嚼口的魷魚圈,很好的一道小食。

請兩個小朋友吃午餐,
選擇了他們最愛的pizza。
去到荃新天地Pizza Maru 不是太滿,
立即便可入座。

太陽蕃茄芝加哥Pizza
芝士比想像中還要多,
裏面有芝士條,馬蘇里拉芝士、
巴馬臣芝士、蕃茄醬、辣肉等等,
小朋友時間,
他們愛自己取pizza 來個拉絲表演,
有得食有得玩。
我就喜歡個pizza的質感,
麵糰柔軟得來帶點韌性,
口感非常豐富。

蜜糖蒜蓉炸雞
香口,醬汁包著整個雞件,
蜜糖蒜味都好出,外脆內軟,
雞肉仍很嫩滑。

蜂蜜牛油秘製炸雞
炸雞包滿牛油粉,香濃,
成了今日的最搶手食品。

Mary紫蘇炸魷魚圈
脆醬薄薄的包著有嚼口的魷魚圈,
很好的一道小食。
2024-01-27 490 瀏覽
.Pizza Maru (荃新天地) (荃灣)📍荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖🍽️蜂蜜牛油秘製炸雞 $118用蜂蜜牛油秘製炸完嘅雞塊好香口好鬆化,咬落去仲熱辣辣添!而且食落去唔會好油膩,好味道😋🍽️蒜香甜辣秘製炸雞 $118呢個蒜香甜辣秘製炸雞係唔辣嘅,蒜香味好重,加埋少少甜甜酸酸嘅味道,都幾好食😋🍽️Maru紫蘇炸魷魚圈 $93呢個係Pizza Maru嘅招牌,將紫蘇同魷魚圈一齊食,可以中和返嗰種油膩感,幾不錯👍🏻🍹Honey Yuza Ade $48蜜糖加柚子配梳打,飲落去唔會好甜,仲可以解油膩感😋🍹Peach Lime Iced Tea $48蜜桃加青檸配檸檬茶,呢個組合幾新鮮,飲落去桃味比青檸味更重少少,加埋落去杯檸檬茶到一齊飲,都幾好飲😋
Pizza Maru (荃新天地) (荃灣)
📍荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖

🍽️蜂蜜牛油秘製炸雞 $118

🍽️蒜香甜辣秘製炸雞 $118

🍽️Maru紫蘇炸魷魚圈 $93

🍹Honey Yuza Ade $48
蜜糖加柚子配梳打,飲落去唔會好甜,仲可以解油膩感😋

🍹Peach Lime Iced Tea $48
2023-12-30
Dinner @ 28 Mar 2023 (Tuesday)Pizza Maru 是一間很具人氣的韓國簿餅餐廳,除了在荃灣荃新天地外,在旺角朗豪坊、元朗的形點和銅鑼灣的希慎廣場也有分店。荃新天地分店的營業時間是12:00-22:00,中間16:30-17:45餐廳會落場。餐廳不接受預約,只可以walk-in而且人齊才能入座,但依然人氣爆棚,即便是平日晚上8點後也坐無虛席。蒜蓉脆包 $58這個很有驚喜!著名的托斯卡尼麵包在製作過程中不會加鹽,很適合抹上蒜蓉醬吃,更能突顯蒜蓉的香味。加上每片麵包很薄身,與蒜蓉醬的比例恰當,不會讓人覺得味道不夠,也不會讓人覺得飽肚,是一道很好的前菜。Maru紫蘇炸魷魚圈 $93炸粉很薄,魷魚圈的口感很煙韌,調味略淡,重口味人士可能覺得不太對味。6件蒜香甜辣秘製炸雞 $118雖說是甜辣炸雞,但這份炸雞一點都不辣,醬汁的味道是甜酸咕嚕醬加上蒜頭的味道,醬汁夠稠身,容易掛上雞件。炸雞烹調時間適當,夠熟之餘還有肉汁,咬下去首先是甜辣醬的味道,然後是雞皮和炸粉的脆口,接著是雞肉的嫩滑和油香,非常美味。江南牛仔10” $158 + 金芝邊 $36Pizza即叫即製,需時

蒜蓉脆包 $58

Maru紫蘇炸魷魚圈 $93

6件蒜香甜辣秘製炸雞 $118

江南牛仔10” $158 + 金芝邊 $36
Pizza即叫即製,需時大約25分鐘才能上檯,但漫長的等待是值得的。江南牛仔是一款蕃茄醬底的韓式薄餅,材料有牛小排、火腿、燈籠椒、牛排醬、蛋黃醬、芝士、蘑菇。牛小排和蛋黃醬很匹配,味道酸酸很開胃,讓人忍不住一口接一口地吃。

加錢轉的金芝邊是韓式獨有的手工批邊,帶有細滑的蕃薯慕絲,配搭兩款芝士,是甜鹹甜鹹的配搭,讓平時乾硬的批邊變得可口,芝士烘得脆身,配上軟綿的蕃薯慕絲,有種批邊才是主角的感覺。

至尊熱狗意粉 $173
法蘭克福腸非常巨型,可惜沒怎麼煎過,略嫌香腸沒什麼調味。意粉的醬汁非常多,當中有車厘茄、黑橄欖、蘑菇和芝士,意粉吃完了還有很多醬汁剩下,是一道正常發揮的蕃茄醬底意粉,說實話沒什麼令人驚喜的地方。

總括而言Pizza Maru的食物高質,特別是Pizza和炸雞侍應雖然全部都是外藉人士,需要以英語溝通,但服務勤快有禮,值得加分。
2023-03-28
2024-01-07 415 瀏覽
環境:位於荃灣荃新天地一期廣場,這個商場有很多高質嘅美食,晚市泊車又有泊車優惠,如果我有朋友聚會都一定會去商場,又多嘢行,裝修風格前衛,一貫韓風設計,枱大乾淨企理,侍應熱情,上菜速度快新鮮滾熱辣嘅pizza,口感飽滿,醬汁加埋非常惹味開胃,食材新鮮份量大,真心好好食,雖然價錢唔算話好平民,但係質素絕對比到你甜酸醬炸雞,最傳統嘅韓式炸雞做法,酸甜醬好惹味,炸雞都非常脆口肉質鮮嫩,咬落去滿滿肉汁,好食柚子沙律,呢個都好推介,沙律菜好新鮮,還有八爪魚做配料,口感十足,加埋柚子汁非常惹味總結:呢間都算係我食過數一數二好食嘅pizza店,混合埋韓式嘅美食,超級值得推薦,雖然價錢不平民,但是質素絕對比到你

2023-12-13 312 瀏覽
環境:地理位置方便,食店喺荃新天地商場入邊,店內環境舒適,乾淨企理,坐得都舒服服務:侍應足夠,上菜快,有禮貌,上枱仲會有杯水俾你食物:蒜香辣炸雞,份量大件,兩個人食六件都非常飽,炸雞皮薄餡靚,點埋啲醬好滋味,熱辣辣新鮮上枱非常好食沙律:蔬菜新鮮份量多,有墨魚同柚子醬點綴,酸酸甜甜非常開胃好食,最欣賞沙律入邊會有啲紅桑莓,所有嘢配埋一齊非常夾Pizza :新鮮熱辣辣上枱,皮薄多汁料多,非常好食總結:荃新天地商場真係好多高質餐廳,呢間係其中之一,雖然好有質素,但係非常多人排隊,建議如果大家去食早點去拎位

服務:侍應足夠,上菜快,有禮貌,上枱仲會有杯水俾你

Pizza :新鮮熱辣辣上枱,皮薄多汁料多,非常好食

2023-11-22 537 瀏覽
Pizza maru 勁多人排隊,今日終於排到😁😁 🔥韓式烤肉芝加哥🔥 賣相一上枱已經覺得好吸引,最正係批邊包滿芝士,面頭都灑滿芝士,係勁多芝士嘅芝心批!🧀🧀🧀 配料有牛小排、辣肉腸、蕃茄醬,醬汁味道幾好,食落甜甜酸酸,味道層次好豐富,推介😋👍👍👍 🔥火辣秘製炸雞🔥 一黎到熱辣辣,炸雞脆皮但唔油膩,入面嫩滑多汁。淋上特製辣醬,少少辣很惹味🤤🤤 整體無論環境、食物味道都十分好,好飽好滿足既,下次會再試其他口味!
Pizza maru 勁多人排隊,今日終於排到😁😁

2023-11-09 485 瀏覽
【無限♾️的Pizza🍕🍕】 誰發明了這個pizza的,實在太滋味!打從第一次吃,已上癮,這家pizza maru不止pizza好吃,其他食物也很好吃,不過只拍了🍕薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅🍕,必加蜜糖杏仁邊。厚厚實實,還可以拉絲 (趁熱拉),之後就沒有了。平常不太喜歡咸甜混吃,但是這個加了一點蜜糖,竟如此配!而且包內軟,包邊脆,口感極為豐富👍 Pizza Maru (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖
【無限♾️的Pizza🍕🍕】

Pizza Maru (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖

2023-10-24 399 瀏覽
Pizza Maru是一家以創意披薩聞名的餐廳,提供各種口味獨特的披薩選擇。今天我來到Pizza Maru品嚐他們的泡菜海灣芝加哥披薩(蜜糖杏仁邊)和蒜香甜辣秘製炸雞,以下是我的食評。首先,讓我來評論泡菜海灣芝加哥披薩。這款披薩的特色在於它結合了泡菜和芝加哥風格的披薩。披薩底餅鬆軟彈牙,鋪滿了濃郁的芝士,口感十分豐富。而泡菜的加入為整個披薩帶來了獨特的風味,帶著微微的酸辣,與濃郁的芝士完美融合。蜜糖杏仁邊則增添了一絲甜味和脆脆的口感,為整個披薩帶來了更多層次的風味。無論是芝士的濃郁、泡菜的酸辣還是蜜糖杏仁邊的甜脆,每一口都帶來滿滿的享受,令人回味無窮。接下來是蒜香甜辣秘製炸雞。這道炸雞外皮炸得酥脆金黃,一口咬下去,傳來濃郁的蒜香味。炸雞肉質鮮嫩多汁,被裹上了秘製的甜辣醬汁,帶來一種辣辣的刺激感。甜辣醬汁的味道恰到好處,不僅帶有甜味,還有微妙的辣度,使得整個炸雞更加美味。每一口都讓人愛不釋手,辣辣的口感讓人回味無窮。Pizza Maru的泡菜海灣芝加哥披薩和蒜香甜辣秘製炸雞都是非常美味的菜品。披薩搭配了泡菜的獨特風味,芝士的濃郁和蜜糖杏仁邊的甜脆,每一口都充滿了驚喜。炸雞則以酥脆的外皮、

Pizza Maru的泡菜海灣芝加哥披薩和蒜香甜辣秘製炸雞都是非常美味的菜品。披薩搭配了泡菜的獨特風味,芝士的濃郁和蜜糖杏仁邊的甜脆,每一口都充滿了驚喜。炸雞則以酥脆的外皮、鮮嫩的肉質和辣辣的甜辣醬汁,帶來了獨特的口味體驗。如果你喜歡創意披薩和口感豐富的炸雞,Pizza Maru絕對是一家值得一試的餐廳。
2023-08-24
  • 泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)
2023-09-18 562 瀏覽
我同太太同埋我地7個月大嘅BB去咗食「Pizza Maru」,試咗佢哋嘅蜜糖牛油炸雞同埋海灣芝加哥Pizza。佢哋啲店員好有禮貌,幫我地安排好位置放BB車,而我地個寶貝就喺BB車度訓覺。先嚟講佢哋嘅蜜糖牛油炸雞,真係好好味!炸雞啲外皮香脆,入口啲肉汁鮮嫩多汁。蜜糖牛油味道好香甜,同炸雞嘅味道好夾,真係好正!再嚟講佢哋嘅海灣芝加哥Pizza,真係出奇地好味!薄脆嘅餅底,上面嘅芝士拉絲好吸引。上面有好多配料,有蝦、蟹柳、火腿同菠蘿等,味道好豐富。而且批邊上面嘅特製蜜糖杏仁脆邊仲加埋一份甜甜嘅味道,真係好出色。我哋好欣賞佢哋嘅服務態度,佢哋好體貼地幫我地安排位置放BB車,令我地可以放心咁享受食物同埋同太太一齊享受時光。總括而言,我地肯定會再去「Pizza Maru」食飯,同埋推介比其他家庭呢間好食又舒適嘅餐廳。

蜂蜜牛油炸雞
海灣芝加哥
蜂蜜牛油炸雞
海灣芝加哥
2023-09-08 499 瀏覽
If you love the K-pop vibe, and you want to overpay for pizza and fried chicken, than this is the place for you. We won't return. First, I don't like to sit close to others with the small side by side table while I eat, but I realize this is common. That being said, we didn't really like that the restaurant was mostly empty when we arrived and they sat us right next to others, and didn't let us change. I mean, at last space out the customers until it fills up! This kind of thing makes me want t

First, I don't like to sit close to others with the small side by side table while I eat, but I realize this is common. That being said, we didn't really like that the restaurant was mostly empty when we arrived and they sat us right next to others, and didn't let us change. I mean, at last space out the customers until it fills up! This kind of thing makes me want to just leave and find someplace else, but Mrs. Charlie was hungry so you know that would have been a bad idea. There is a giant projection screen on the wall running back to back k-pop videos, which is a bit distracting but as mentioned above, this is their theme.

Ordered the honey butter fried chicken, and the mushroom truffle pizza. The chicken was supposed to be 6 pieces, but they were the size of slightly oversized chicken Mcnuggets, and in addition 2 of them were another flavor, one was spicy and the other definitely not honey butter. Each piece had numerous small bones, think chicken backbone, ribs, or whatever, from whacking the chicken into smaller pieces. But this obvious cost cutting measure and sloppy delivery made for a disappointing dish. I can say the pizza was kind of nice, but truly too small for the price. I can't really say it was anything special though. I had walked past this shop numerous times thinking it would be worth a try but it wasn't.

This place had lots of dates going on; cute young couples would come in, stare at their phones, order food, eat some of it, and leave. So the vibe isn't even really very energetic. For all these reasons we won't be going back, and you probably should pass it by. There're much better restaurants in that mall anyway.
2023-08-21
2023-09-05 390 瀏覽
今日同朋友去左食PIZZA MARU, 等位過程可以係商場行下都唔算過得太慢座低叫左個照燒雞杏仁邊PIZZA, 甜甜地超好食, 最鐘意個批邊有咬口,朋友叫左兩杯果味燒酒, 飲落果汁味唔算好香不過燒酒好飲, 我叫左杯無酒精飲品, 桃味梳打, 一樣果汁唔夠多 飲品上就麻麻地, 食物質素好好
朋友叫左兩杯果味燒酒, 飲落果汁味唔算好香
飲品上就麻麻地, 食物質素好好