2018-07-23
其實食 The Point 好幾次,通常都係Dinner一班人叫到成枱都係野食!咁岩星期日同媽媽行街經過The Point,媽媽指住個話龍蝦薄餅想食!!!「媽媽,我地入去啦!」Menu裏面嘅Pizza都有好多,最吸引我哋嘅都係原隻龍蝦薄餅😂😂😂原隻龍蝦薄餅 HKD 298賣相完全吸睛! 整隻龍蝦放係薄餅上🤤👍🏻薄餅同平時食到嘅好唔一樣薄餅底係經過發酵之後再烤製成嘅,食落口會比較有點煙韌香口,而且仲好香脆!龍蝦肉鮮甜爽口、肉質彈牙!Pizza上面中鋪滿左好多龍蝦肉同芝士,食落口非常之惹味!龍蝦頭裏面都係啖啖肉!arugula & pear salad HKD 78沙律裏面主要有火箭菜、梨、合桃仲有芝士將黑松露醬倒落沙律攪拌,強烈嘅黑松露醬令到沙律更加惹味,更加香濃!而且火箭菜好新鮮,合桃用糖烤過,好香甜又香脆!細分嘅已經足夠兩個人嘅食用啦!食惹味嘅嘢,當然要帶番杯果汁飲下啦!Strawberry ice cream float HKD 48咁落好似士多啤梨沙冰一樣上面有雲呢拿雪糕,同果汁攪拌一齊飲,飲落去更香滑好味!冇諗過下午茶都可以食得咁豐富😂不過原隻龍蝦薄餅有成11吋,兩個人食就會太
原隻龍蝦薄餅 HKD 298
沙律裏面主要有火箭菜、梨、合桃仲有芝士
冇諗過下午茶都可以食得咁豐富😂不過原隻龍蝦薄餅有成11吋,兩個人食就會太多,飽左啲,下次都係要一大班人食先得!!!