2017-08-20
同事極力推介呢間新餐廳,上星期就book定位過黎試試。雖然餐廳唔算大,但環境舒適,枱與枱之間都有一定距離,可以舒舒服服享受美食我哋一行四人,每人點了一個set dinner。再多點一打生蠔,生蠔好新鮮,好plump。入口鮮甜,海水味濃,但又唔會太咸!侍應表示佢哋冇提供cocktail sauce,想客人品嚐原汁原味...的而且確,新鮮生蠔係唔需要落任何嘢,嗰個after taste,食完飲啖酒陣餘韻都仍然歷久不散!餐廳新張期內,一打生蠔只係$300!!!!! 好抵!絕對物超所值!法國生蠔一打$300頭盤我哋揀咗蟹餅,但掛住食唔記得影相...雖然冇相,我都仲好記得係咩味,蟹肉一絲絲seasoning 恰到好處!餐湯係薯仔忌廉湯,味道濃郁,廚師仲加咗烘脆煙肉同basil壓醡出嘅油去增加味道嘅層次感嚟到主菜,今晚突然好想食羊...Set dinner冇就問下侍應可唔可以轉,佢話加$100就可以轉喇!應該隔住個mon都睇到個lamb rack煮成點,真係時間恰到好處,肉質嫩滑,好幸福啊不得不提side dish嗰舊我以為係普通薯仔,點知係black truffle risotto cake嚟,
我哋一行四人,每人點了一個set dinner。
法國生蠔一打$300
不得不提side dish嗰舊我以為係普通薯仔,點知係black truffle risotto cake嚟,廚師嘅心思真係值得一讚
Lamb rack
到女生最愛的甜品時間
Apple crumble tart
我至愛嘅甜品之一,apple crumble最重要嘅就係個面做得脆唔脆,餡會唔會太甜。呢度個面做得好香脆,饀料甜度剛好,蘋果唔會過稔有咬口,底層酥皮香、酥、脆!甜品水準out of expected
Apple crumble tart
Set Dinner $398
而家有85折,同區來說真係好抵!推介!
一定會再來,食物一流,又近公司...應該好快變飯堂,哈哈。