2018-06-24 560 瀏覽
依間甜品店其實聽過好多次,仲有唔少傳媒介紹過,所以一直想試好耐,但係又一直冇機會。今次難得有朋友買嚟請我同其他朋友食,終於俾我有機會試到佢la。今次朋友買嚟嘅唔係佢最出名嘅係麥提莎糯米糍,而係新推出嘅芝士杯。佢買咗3隻味,分別係紅桑苺、芒果同oreo味,3款嘅賣相都好吸引。我平時鐘意食水果味嘅甜品多d,所以我就簡咗紅桑苺。佢面頭果層jam睇得出好足料,有好多紅桑苺嘅果肉同果核起度。食落唔會太甜,酸酸甜甜咁,加埋下面嘅芝士食,完全唔會有膩嘅感覺。雖然紅桑苺味已經好好食,但係試完oreo味之後,我個心完全俾oreo味俘虜咗。佢oreo嘅 餅乾碎同芝士嘅比例啱啱好,雖然比紅桑苺味甜,但係唔會膩,反而會令你想keep住食。

外賣自取