2004-03-02
今日終於試0左一件cheesecake!!其實星期日行過想試,但佢冇開,就去0左starbucks食.佢間舖仔細細地,但蛋糕款式都几多.由於第一次試,就叫0左件secret-o cheesecakes.我係堂食的,28蚊.件cake0既顏色好靚,上面0既creamy mango cheese係好芒果色,我都几鐘意食芒果,所以俾佢吸引0左,下面0既new york cheesecake顏色都好靚~配埋個好似oreo0既黑色餅底就一絕.味道方面,上面0個層mango係好creamy,個味几新鮮~下面個new york cheesecake就好芝士味,如果成見都係NY cheesecake可能會几滯,但好在佢係一半一半.個餅底都好食,佢壓得好實,個彎位我差d叉唔開tim,好實.佢舖頭真係几細,不過算企利乾淨,我去時得我一個客,食得都舒服~都唔算難搵,知荷李活道同擺花街交界0係邊就好易搵~