2013-11-03 324 瀏覽
第一次食飯食到gum 激氣,十個喊都唔得!同家人逛完商場去大食代,間間店都好似有點熟悉,特別系韓國屋。呢間鑽石山店,真系。。。叫左個泡菜雞肉炒粉絲,個粉絲系一早炒好,無蘿蔔絲,又唔熱,之後夾幾件泡菜落去,凍的。我地見到分量好少,同距理論,距不理。之後翻到位夾開得一塊豬肉。。。 真系好火,我翻去大聲講,距先加翻兩塊!除此之外,我去了魚湯米線店買一個蔬菜四寶窩飯。哇,我數得出有4條娃娃菜,兩粒墨魚丸兩個丁點的鯪魚球同魚腐,3塊白蘿蔔同半個番茄。gum 樣就52 元! 我同個廣東話不流利的店員說你張圖有小棠菜,距話:下?個啊姐落料的,我唔熟個餐牌!我真系好火,成個餐牌翻轉比距睇,點樣做一個菜serve,系米要我教你?呢餐飯,食得十分唔開心,環境嘈雜,椅子不舒服,食物不划算,50元質素差過25元的車仔面,真系聞所未聞!
第一次食飯食到gum 激氣,十個喊都唔得!
真系好火,我翻去大聲講,距先加翻兩塊!

2013-10-31