2022-07-24
經過呢間餐廳真係起碼過千次,但都未食過,身邊好多人試過啊,上網有好多人post全部都話呢度嘅蟹餅好好食,海鮮又唔差,價錢又唔貴,今個星期日,一於試吓。今日喺灣仔搵野食,既然行開個頭,都唔使點樣諗即刻諗到佢。可能下午兩點幾嘅關係, 本身想食好少少,但係見佢有啲幾唔錯嘅brunch ,咁就不如用佢哋試吓水溫。先來個南瓜湯,呢個真係超級驚喜,好似啱啱焗出嚟咁熱,再加上剛剛焗好嘅脆麵包,呢個真心醒神。老婆點了all day breakfast ,呢個真係要推介,香港平時食全日早餐其實都係好求其,但係呢度嘅全日早餐真係有返咁上下講究,或者應該咁講起碼有啲心機準備。個條腸同煙肉同平時識嘅都幾有分別,至少嗰條腸一定係靚品牌,不過我未勁到食得出係邊隻。其他蛋、茄汁豆都幾好,最好係佢有做主題蟹餅,大舊啲應該興奮啲。我自己就食個意粉,Cabonara加蟹肉,又係不得了,出套地蟹肉味香濃,貫穿成個意粉,甚至比卡邦尼嘅主調更加出色,意粉雖是最普通的類別,一定唔係自家手做個隻,但係都幾有誠意,至少我相信大部份人都會覺得好食。尾聲可以加甜品同飲品,一杯熱咖啡再加甜品一定係西餐嘅最好配搭,樣樣都不錯,最好係竟然係灣
今日喺灣仔搵野食,既然行開個頭,都唔使點樣諗即刻諗到佢。
尾聲可以加甜品同飲品,一杯熱咖啡再加甜品一定係西餐嘅最好配搭,樣樣都不錯,最好係竟然係灣仔區一啲都唔多人,傾偈聚舊係非常好選擇。