2020-05-11 33 瀏覽
Burger已經成為左我既comfort food🤡見到Honbo曾經入圍Bloomberg「全球最佳漢堡2020」亦係Big 7 Travel「亞洲50間最佳漢堡店」中排行第十三位 點可以唔嚟試下佢!Honbo裝橫簡約 走美式快餐店既風格 仲會播住Bruno Mars🎙 Camilla Cabello🎙 Maroon Five🎙 既歌 都幾有feelBurger +$25 👉🏼 Fries 𝕠𝕣 Tater tots 𝕩 soft drinks▪️Honbo $88漢堡包經烘過 一拎上手外皮幾脆 不過放耐左脆度少不免會減低 所以大家真係要快啲食!兩塊2oz beef patty 好濃牛味 外皮有少少焦香 當中加有洋蔥pickles 增加咗唔少香氣同口感 (其實我以前係唔食pickles既 但係呢個就無想像中咁酸 唔會令人抗拒) house source帶少少辣 食落好惹味▪️Cheese burger $88Cheese burger同honbo既最大分別 在於cheese burger係用上一塊4oz beef patty 厚身既beef patty煎到大約五成熟 比起honbo
Burger已經成為左我既comfort food🤡

▪️Honbo $88

▪️Cheese burger $88

Cheese burger同honbo既最大分別 在於cheese burger係用上一塊4oz beef patty 厚身既beef patty煎到大約五成熟 比起honbo既更juicy 超多肉汁 中間更夾有生菜 食落更清新 仲可以減低小小油膩感

🍟Fries
薯條幼身 實在足料 調味十足

🥔Tater tots

個人好推薦呢個!外皮脆卜卜 入面有小小似薯蓉 仲有啲薯仔粒粒 就算擺耐左都咁脆

怕肥既表示仲可以飲zero