2018-01-17 508 瀏覽
日本超興的Mix & Match Maki壽司捲終於殺到黎香港啦仲要開正係我公司隔離!全港首間日式卷壽司店喎 梗係要試!!裝潢以光亮簡約為主,有幾個企位同五六張bar枱睇一睇Menu先,種類配搭多到頭暈暈啊 由肉類 蔬菜 其他例如玉子 芒果等 至面頭的脆脆 到醬料全部可以自己mix & match! 有選擇困難症的我實在揀唔到,唯有問下店員有咩好推介。Pre-set有六款,都係$68配麵鼓湯,中環呢個價黎講一啲都唔貴,相當貼地!店員哥哥話1同2係最多人揀,一於試試佢!1係Crunch,配料有Salmon, Mixed Greens, Asparagus, Tamago, Tempura Crunch, Sakura Shrimps配Wasabi Mayo & Black Sesame Sauce每份有四大件,唔好睇小個份量,一個人食晒真心飽!肥美軟綿綿的三文魚配上天婦羅脆脆,個對比好有趣,各種配料都好夾!2號係Beef-Iyaki,配料有Teriyaki Beef, Cucumber, Tofu Skin, Avocado, Tobiko, Garlic Chips配House Spe
裝潢以光亮簡約為主,有幾個企位同五六張bar枱

店員哥哥話1同2係最多人揀,一於試試佢!

Crunch
2號係Beef-Iyaki,配料有Teriyaki Beef, Cucumber, Tofu Skin, Avocado, Tobiko, Garlic Chips配House Special Sauce & Unagi Sauce
Beef-Iyaki

汁燒牛肉好入味,亦好足料,調味好特別清新。但唯一美中不足係啲牛肉痴得太埋,第一啖唔小心成舊牛食晒之後個啖無晒餸(不過好似係我問題?)
同同事一人KO左一set之後Office班貪食鬼又話想食,所以外賣多兩盒比佢地食!
Set 4的Veggie Lover,配上Beetroot, Asparagus, Mango, Cucumber, Shiso Leaf, Garlic Chips配上House Special Sauce & Truffle Mayo
Veggie Lover
呢個啱晒素食者,打破食素就淡而無味的old concept,用上芒果的甜,紅菜頭的爽,加上Sauce的強烈對比,食落一樣咁好味!
最後Set6係Sea Monster,用上Crabmeat, Tempura Prawn, Sprouts, Cucumber, Sakura Shrimps, Garlic Chips, Sweet Potato Powder配上House Special Sauce & Unagi Sauce
Sea Monster

口感好豐富好鮮味,紫薯粉好靚好吸引,啖啖蟹肉好正!
一定會再回頭!感覺清新又抵食!
2018-01-17
Beef-Iyaki