2011-09-02 7 瀏覽
去完日本一陣已經好掛住一蘭既拉麵喇,見一風堂近期又成為左openrice既大熱,點都要去試試既差唔多二時去到,估唔到暑假過後都仲有ok多人等位喎~不過雖然話係十幾張枱,都係等左二十分鐘左右啫!同朋友一人分別叫左白丸同赤丸,另外再叫左餃子&炸雞~白丸--是我叫的,選了麵身較腍~是我喜歡幼身的拉麵呀!果然叫腍一點比較適合~個湯唔係好濃,不過清清地都幾香幾好味~义燒good半肥瘦,腍身又入味~赤丸--是朋友叫的朋友覺得唔夠辣,偷左一啖湯,我又唔覺得喎,赤丸相對地個湯濃好多,不過佢既蒜味都幾重....餃子雖然係皮薄,但一夾就爆開左lu~~唔係好特別,建議可以試其他野~炸雞--叫左辣既~原來得兩件咋....辣應該係指上面加左豆瓣醬...個其實除左辣醬同感覺到係炸物,係食唔到係雞黎......服務確實唔錯,雖然見佢地好忙,但服務員都會打招呼,也會不斷的會加水,讚!可惜,店舖係小食方面真係要加點心思呢~&雖然對我(女仔)黎講係夠飽的,但朋友唔夠飽哦

同朋友一人分別叫左白丸同赤丸,另外再叫左餃子&炸雞~

白丸--是我叫的,選了麵身較腍~
是我喜歡幼身的拉麵呀!果然叫腍一點比較適合~
個湯唔係好濃,不過清清地都幾香幾好味~义燒good
半肥瘦,腍身又入味~

赤丸--是朋友叫的

餃子

炸雞--叫左辣既~

2011-09-02
15 分鐘 (堂食)