Green Orange

星期五準時下班,為的是趕住出席晚上排得密麻麻的節目- 今晚節目七點開始,會同两班唔同既朋友晚餐, Soho 飲野再 LKF clubbing.由於行程緊密,食飯時候只限两小時,如果一個高興食耐左,全晚就會趕頭趕命。我地係open rice 分頭搜索,選擇需要左具備以下條件的餐廳- 1.  中上環地區,2. 食物好食,3. 有情調既西餐,4. 但唔洗坐住慢慢嘆,5. 最好每人三四道菜自己食自己,甘就唔洗讓黎讓去浪費時間。最後可符合以上條件,我地選擇左 Green Orange 一坐底,睇下個餐牌都幾開心,Menu 易睇又多選擇,食材又有心思,所以我好快就選出以下既湯,前菜,主菜同甜品 Perfect~黑松露雜菌忌廉湯 HKD 68湯上灑上 松油同碎,飲前搞了幾下,香味撲鼻,湯濃而奶味不會,太重。湯內有大量東菇蓉,真材實料。正 !蟹肉酥皮 HKD 108看上去像真既蟹殻盛載,用匙輕扒,菜式如其名,底部係幾層薄薄的酥皮,所以用d力就碎開了。大量既蟹肉混有洋蔥,味道鮮美啖啖肉,正!烤美國安格斯肉眼扒 HKD 268order 五成熟,不算厚切,剛端上枱的第一印象係--雖然好大塊,但一點解甘

1.  中上環地區,
2. 食物好食,
3. 有情調既西餐,
4. 但唔洗坐住慢慢嘆,

最後可符合以上條件,我地選擇左 Green Orange
Perfect~

黑松露雜菌忌廉湯 HKD 68
蟹肉酥皮 HKD 108
烤美國安格斯肉眼扒 HKD 268
order 五成熟,不算厚切,剛端上枱的第一印象係--雖然好大塊,但一點解甘薄同好似好熟既!?

切開才放下心頭大石。,牛扒雖然薄左少少,肉汁和火喉剛好, 軟諗諗的肉質搶回不少分數,而且好大塊,所以還是滿足的

意大利蛋糕
店員說這是意大利造的,立刻眼前一亮,微甜的蛋糕加上意式獨有的風味,完美句號,趕往 go Soho