2018-07-12
MEGA唐揚雞丼 ($448,四人份,包每人一枝札幌啤酒/汽水)其實好抵食,唔係講笑因為其實六/七個人黎食都可以完全食得飽,咁除返開,每個人都係幾十蚊,就可以食到丼丼屋,仲唔係抵到爛?話說我就係不自量力同左四個人去挑戰,食左7分鐘就知自己要GG了不過我地好smart咁帶埋飯盒去裝D炸雞返屋企,無浪費到講返個丼出乎我預料的好食,本身以為炸雞會好油、好乾,飯會好難入口但雞肉真的好嫩口,炸粉完全唔厚,岩岩好,炸雞好熱,仲保留到肉汁,的確唔錯呢個丼飯,總重量差唔多四公斤,真係好多,隔離枱食客都係咁望過黎個丼飯配有四種醬汁--> 南蠻醬、黑松露沙律醬、咖哩沙律醬和他他醬四隻醬都唔錯既只係黑松露醬太重黑松露味,有點over左他他醬就似M記魚柳bell個醬南蠻醬就好好食,同埋本身個雞丼已經淋左南蠻醬挑戰小提示- 個丼飯好很熱 (一開頭真係食唔入口,因為太熱,所以我建議大家扮影相,影多佢五分鐘,等佢無咁熱先開始)- 飯其實唔係大佬,炸雞先係大佬 (飯我地八分鐘就食晒,但炸雞我地最後仲淨左差唔多二十件)- 飲品最好唔好飲住,好頂胃 (啤酒/汽水你都明啦~) 完左個challenge慢慢飲啦
其實好抵食,唔係講笑
不過我地好smart咁帶埋飯盒去裝D炸雞返屋企,無浪費到
講返個丼
出乎我預料的好食,本身以為炸雞會好油、好乾,飯會好難入口
四隻醬都唔錯既
只係黑松露醬太重黑松露味,有點over左
他他醬就似M記魚柳bell個醬
南蠻醬就好好食,同埋本身個雞丼已經淋左南蠻醬
挑戰小提示
MEGA唐揚雞丼