2023-04-24
今日去咗銅鑼灣利舞台廣場食lunch。上咗去16樓嘅岩鹽日本料理。間餐廳好大,打開餐牌見到佢午市套餐有好多款選擇,由百幾蚊到到三百幾蚊都有。包括有各類壽司定食和釜飯定食等等。每款定食都會包括飲品或者雪糕二揀一。雞錦角切魚生丼$168配有 沙律,蒸蛋,味噌湯及漬物魚生飯份量頗多,食埋蒸蛋同埋湯,因為嗰日唔係太肚餓,就覺得太過飽了🤣。不過角切魚生我自己覺得切得太細了一點,切得大件啲,會比較有口感。魚生好新鮮,蒸蛋好香蛋味。飲品我揀咗咖啡,估唔到呢間日本餐廳嘅咖啡竟然唔錯,係即磨咖啡,隻咖啡豆好香濃。燒安格斯牛扒定食$178配有 白飯,味噌湯,沙律,刺身,蒸蛋及漬物安格斯牛扒上枱時是半熟,附會有一個小火爐,讓你一邊食一邊燒,可以自己控制生熟程度,而且唔會凍晒,可以逐件慢慢食。牛扒質素唔錯。呢個餐就揀咗配士多啤梨雪糕,大滿足。餐廳座位寬闊,以銅鑼灣利舞台廣場來說,這個價錢也算實惠。而且午市套餐選擇真的是超級多,生熟平貴都有😆。#岩鹽日本料理 #銅鑼灣 #日本料理 #日本菜#壽司 #魚生 #午市定食 #銅鑼灣日本餐廳
每款定食都會包括飲品或者雪糕二揀一。
雞錦角切魚生丼$168
配有 沙律,蒸蛋,味噌湯及漬物
燒安格斯牛扒定食$178
配有 白飯,味噌湯,沙律,刺身,蒸蛋及漬物