2022-01-19 795 瀏覽
餐廳位於半島酒店嘅地庫,係上年9月開張嘅一間新店,由一班有經驗嘅米芝蓮星級團隊主理。餐廳以日式庭園風格裝修,壽司吧枱位有十個,有幾張四人枱,仲有一間房。Lunch有三個價位,我哋選擇嘅餐「幸」主要以壽司為主,其餘嗰兩個餐就會多啲Fusion菜式。食物方面好滿意,食材新鮮,仲有甜品嘅黑芝麻朱古力超級好食😋今次由日籍主廚富山幸人主理,超過25年製作日本料理經驗,富山師傅識小小廣東話,亦會用廣東話介紹食物,每上一次壽司師傅都會抹一次碟,非常細心態度亦好專業。𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 「幸KOU」$𝟠𝟠𝟘包括有三款前菜、十二貫壽司、卷物、湯、甜品。🔝水雲🔝左口魚刺生配柚子啫喱🔝三文魚籽松葉蟹肉茶碗蒸▪️甜蝦▫️兵庫縣真鯛▪️深海池魚▫️左口魚邊▪️鰤魚▫️帶子▪️鯖魚▫️醬油漬吞拿魚▪️中拖羅▫️三文魚籽▪️海膽▫️海曼🔝拖羅卷物🔝玉子燒🔝舞茸菇蘿蔔清湯🔝靜罔蜜瓜 + 黑芝麻朱古力甜品比起其他鮨店有心思得多,黑芝麻朱古力超級好食,香濃嘅芝麻朱古力慢慢係口中溶化,最後師傅仲送多一嚿比我哋😋好滿足。🔝富山師傅

𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 「幸KOU」$𝟠𝟠𝟘
包括有三款前菜、十二貫壽司、卷物、湯、甜品

🔝水雲

🔝左口魚刺生配柚子啫喱