2018-09-27 65 瀏覽
系旺角番學,除左人多之外,lunch選擇都特別多。平時都系食開快餐,今日有個天地堂,不如放肆小小,食番個lunch放題啦! 路經兆萬中心門口,有個哥哥仔遞左張menu黎,就系───極上帝王水產,好似幾吸引,於是就上左去。 一入到去,就見到2 個大雪櫃裝滿各式各樣雪糕,令人胃口大增。由於果陣只系12:30,吾算多人,但都有3、4台,我地揀左個靠窗既梳化卡位,岩曬我地3個邊食邊傾計。 梳化系海洋藍,俾人好醒神既感覺。天花板仲掛左好多colorful 既日式裝飾,系一大特色。 哩間既點心紙大大話話由A-R,選擇真系好多。但我地幾乎點曬甘多張,(ps. 我地可會浪費食物架)。 燒鰻魚 淨系睇個樣已經覺得好吸引了,燒得真夠火喉,再加埋d鰻魚汁,令人食指大動。一放入口,真系好肥美。好正! 雜菇 一向都中意食菇既我差吾多食曬成個,因為真系好爽口又juicy,值得一讚! 日本7味雞軟骨粒 份量黎講都算多,炸得夠脆夠香,食落口味雞軟骨粒粒分明,加埋7味粉既點綴,值得encore。 西式法則藍青口 超多忌廉汁浸住,青口夠大粒又易食。 日式一口薯

燒鰻魚

雜菇

日本7味雞軟骨粒

西式法則藍青口
超多忌廉汁浸住,青口夠大粒又易食。

日式一口薯
每次食放題一定會order,細細個又香口。

冬陰公湯
可以話最岩我食既冬陰公湯,鹹度,酸度同辣度都岩岩好。仲有2個大虾增添左鮮味。

紫薯餅,吉列炸廣島蠔,日方香芋丸,芝麻雞翼,
其實哩個可吾系拼盤,只系我地order 得多,索性拼盤上。
真系睇見都開心。
紫薯餅:一d 都吾油膩,紫薯好香甜。
炸蠔:外皮脆,一咬,爆曬汁出黎,超正!
香芋丸:口感正,有咬勁。
芝麻雞翼:超強芝麻粒,雞肉香,值得encore

如圖中各式壽司,水準不錯。
火灸三文魚入口即熔
花之戀超多蟹子

超級大刺身拉盤
望到都開心阿,本人最欣賞三文魚,甜蝦,帶子同玉子