📍薔紅 - 灣仔作為灣仔區工作新菜鳥嘅我,正為happy friday嘅lunch感到徬徨時🤔十多年灣仔工作經驗嘅老鳥同事建議去試下著名嘅燒春雞🤩聽落lunch食半隻雞都幾豐富😆擇日不如撞日,一於就去try try先!脆皮燒春雞(半隻)拼沙律$78 + 熱飲$5隻燒春雞半隻都幾大隻!仲準備埋手套方便我手撕👍🏻食落外脆內軟真係冇得輸🤤雞肉同雞皮脆到分離!簡直就好似炸子雞咁脆皮!雞肉肉汁好Juicy😋加上熱辣辣送上枱特別好味😋佢有岩鹽同埋泰式辣醬可以點,不過我覺得唔點醬先最好味🤣因為本身隻雞都有咸咸地嘅味道😋所以我覺得唔點醬都已經夠好味啦😂沙律就係平時茶餐廳嘅水準👍🏻我自小都鐘意哩款罐頭撈埋嘅沙律😆所以我覺得唔錯幾好味又充滿童年回憶🥰果然薑越老嘅越辣👍🏻老鳥同事冇推介錯🤣happy friday嘅lunch大滿足😋仲有半日努力埋就收工準備放假心情啦🥳下個星期五又再黎過enjoy豐富嘅lunch先😋T-able指數:4.1/5
📍薔紅 - 灣仔

脆皮燒春雞(半隻)拼沙律$78 + 熱飲$5