2018-05-28
以前細個西餐廳(好似係椰林閣)變左間放題餐廳,聽聞係元朗好出名既,星期一收工同媽都唔想煮,就提議不如出黎試下呢間,阿媽仲好好咁上定Openrice 睇有咩必食推介。 呢間餐廳門面招牌勁大勁好認,完全估唔到以前黑沉沉既餐廳,變左咁工業風,餐廳內勁多影相靚位。連廁所都設計得好有心思,我去完特登叫媽入去洗個手參觀下。 欣賞呢度用iPad 落單,好環保,同時都好有效率。 一叫就有得食,好快上。 刺身雖則我地叫得小,但師傅都勁有心機拼靚佢,見到隔離多人仲有乾冰噴住上,又係食得睇得既餐廳。 醃魚生,本身好怕太咸,估唔到佢一點都唔咸,反而係好有咬口,勁想有碗飯送魚生。 壽司唔會勁多飯俾你 ,醋同珍珠米比例剛好,係有良心放題店先會咁。 好多都俾勁多飯整飽你,呢間就唔會。相信都要對自己手勢有信心先可做到。 焗蠔係媽媽話其他飯友推介要食,果然係整得唔錯,唔係我地小鳥胃一定再叫。 足料蟹粥,再加可放菜打邊爐,真心估唔到佢黎咁大煲,不過佢煲得好甜,好鮮,但真係要4人先食得晒。芝士蟹籽手卷口感勁豐富,係出面好小有呢個口味食,一點都好流,勁juicy. 一上台,估唔到佢係咩 大家估下,321佢係蕎麥麵。 呢間店好
呢間餐廳門面招牌勁大勁好認,
一上台,估唔到佢係咩 大家估下,3
佢係蕎麥麵。 呢間店好多心思位,估佢唔到。
最後唔小得,好多甜品,但因為太多雪糕,無食到甜品,勁多酒類,有hongarden rose , 梅酒清酒,估唔到屯門都有高質放題,下次唔洗去到咁遠食日本野。
加上,呢間店員感覺較年輕,有禮貌、做野執野快手,都真心不錯。