2022-01-03
今日係旺角行過見到有間類似cafe嘅餐廳,門口有好多蛋糕而且價錢又唔貴,決定入去食個下午茶慢活一下🌈❐ 炸魚薯條配自家製他他汁 $68⟰份量正常,有兩大件配埋薯條🍟賣相唔錯!⟰魚柳炸皮唔會太厚🐟切開嘅時候唔會散開,食落唔會有雪味,薯條係幼身薯條比較脆身⟰ 配埋檸檬同埋自家製他他汁,減膩之餘味道更豐富,呢個價錢幾抵食‼️❐ 精選自家製蛋糕 $38⟰ 行入餐廳門口會見到好多款唔同類型嘅蛋糕,每款望落都好好味,有選擇困難嘅我地最後揀咗焦糖燉蛋蛋糕🍰⟰ 食落有蛋味,口感幼滑,不過焦糖味重所以比較啱鐘意甜嘅朋友❐ 烘焙榛子咖啡⟰ 隨餐可以選擇不同嘅特色咖啡仲要唔洗加錢 ,咖啡香噴噴之餘質感又幼滑☕️⟰ 咖啡甜度適中,有好濃郁嘅榛子味❐ 櫻花岩鹽咖啡⟰ 除咗有幼滑嘅忌廉外,飲落仲有一陣淡淡嘅甜味🌸再配合埋岩鹽嘅少少鹹味,飲落出奇地夾,又唔會蓋過咖啡嘅香味
❐ 炸魚薯條配自家製他他汁 $68
⟰份量正常,有兩大件配埋薯條🍟賣相唔錯!
❐ 精選自家製蛋糕 $38
❐ 烘焙榛子咖啡
⟰ 咖啡甜度適中,有好濃郁嘅榛子味
❐ 櫻花岩鹽咖啡