2022-01-03
真係keto嗰班同我過嚟😳銅鑼灣不嬲多好嘢食,見到有間西、日式omakase餐廳,仲有keto/ low carb 野食,一於睇吓有幾low carb🙂❤️🧡💛💚💜早幾日book嘅時候可以講低有咩唔食~大廚就會度身訂做餐單😳坐底果陣見到menu有自己個名好開心📃 坐低環境都幾舒服,枱與枱之間唔會太近。Omakase menu $388/head ❁ Appetiser北海道帶子沙律🥗帶子都幾大粒,食落幾甜,感覺唔錯。❁ Soup忌廉蘑菇湯🍲勁重蘑菇味,比較結身,食得出用咗超多蘑菇煮🥰我同朋友仔都勁鍾意❁ Main 主菜主打keto,好期待☺️本身我對keto都有一定認識,知道邊啲食得邊啲唔食得,佢哋嘅食物都做到真keto☺️咁就食得好放心-金沙雞皮拼豬腩: 標準keto美食🤤全部都係優質脂肪,炸鹹蛋黃雞皮,勁酥脆蛋黃味香濃。-燒豬仔脾: 份量都幾多,本身已經切好咗,方便大家食。醬汁唔會太多只係幾滴沙律醬,但係已經好夠味,有咬口。-荷葉椰菜花飯: 🤗用椰菜花代替白飯,入面配料有鹹蛋黃、肉碎、冬菇、蝦米🦐熱辣辣好香口,最重要係低碳。❁ Dessert蛋白杏仁茶杏仁味濃,質感絲滑,仲有好大舊蛋白🙂
Omakase menu $388/head
❁ Appetiser
北海道帶子沙律🥗帶子都幾大粒,食落幾甜,感覺唔錯。
❁ Soup
❁ Main
❁ Dessert
蛋白杏仁茶
杏仁味濃,質感絲滑,仲有好大舊蛋白🙂天氣涼涼地,食完暖笠笠。
❁ Drink
-抹茶牛奶🍵味道偏淡,感覺好健康
-士多啤梨牛奶🍓🥛好香牛奶味唔會太甜