2022-11-28 78 瀏覽
上星期朋友ad hoc 約食飯,但遇著下雨,所以也沒有周圍的亂逛,就在尖沙咀的商場內找餐廳吧,逛著逛著,就去到K11,被2 樓Art Mall 內一間型格餐廳所吸引,餐廳內裏空間感大,全間以黑及銀色為主,設計簡約,而且仲有一幅燈牆,超型。後來係openrice 睇番就知, 原來餐廳係同名時尚品牌Awesomeism 既副線,唔怪之得裝修咁型格!因為唔係好肚餓,所以我地都係叫小食為主: 🥢醉花雕煮藍青口🥢冬蔭公烤粟米看似平平無奇的烤粟米,但其實好入味又juicy, 一點也不乾,栗米滿滿的冬蔭公味道,唔算太辣,但好惹味😋🥢花生醬鹹蛋黃單骨雞翼單骨雞翼好大碟,成堆雞翼,花生醬味香濃,食完成碟雞翼都飽咗一半😂🥢冬蔭公奶油鳳尾蝦意粉冬蔭公奶油醬汁很掛麵,每一箸意粉都被醬汁包著,辣味被奶油中和了一點,適合香港人口味,而且鳳尾蝦比我們預料的多,也是很惹味的一道菜😋🧁甜品:A 級小山圓抺茶慕絲配十勝紅豆抹茶味濃郁帶甘,配上十勝紅豆的甜,完美配搭❤️🍹飲品:Pei pei & Awesomeism Mojito 都是美美的人氣飲品,pei pei 是椰奶+ 竹炭,黑白的強烈對比。Mojito 有唔同味選擇

因為唔係好肚餓,所以我地都係叫小食為主:
🥢醉花雕煮藍青口
🥢冬蔭公烤粟米

🥢花生醬鹹蛋黃單骨雞翼

🥢冬蔭公奶油鳳尾蝦意粉

🧁甜品:A 級小山圓抺茶慕絲配十勝紅豆
抹茶味濃郁帶甘,配上十勝紅豆的甜,完美配搭❤️

🍹飲品:
Pei pei & Awesomeism Mojito
Mojito 有唔同味選擇, 我揀咗葡萄柚口味,好清新好fresh!🫶🏻