早上我同bf去完附近影相打卡,搵左最近嘅商場食午飯~呢間餐廳係來自泰國嘅米芝連餐廳,食物係走精緻泰菜路線🇹🇭—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :▐ 泰式東北小食拼盤 $158▐同平時食到嘅泰式拼盤好唔同,東北拼盤有炸豬肉丸、手製清邁香腸、炸雞塊同埋豬肉碎,跟左足夠嘅生菜保證每款小食都可以包菜食😋每款小食都帶微辣,點埋佢地嘅泰式辣汁更有風味😋😋▐ 黃咖喱大蝦 $208▐如果平時唔太食得辣可以揀黃咖喱,香得黎咖會太辣😋加左大量蛋令個汁更美味,好味到令人想點晒所有汁🤤🤤大蝦開邊炸到連殼都脆卜卜,蝦膏好香濃,配埋咖喱汁食令味道更有層次🤤🤤▐ 泰式炒金邊粉 $128▐又係另一道招牌菜😋薄薄嘅蛋網包住炒金邊粉,賣相吸引😋金邊粉炒到條條分明,乾身唔油膩,大蝦肉質爽彈,撈埋砂糖、辣椒粉食更惹味😋😋▐ 鮮椰子沙冰 $58▐又係招牌特飲🙈沙冰版嘅珍多冰,椰奶冰濃滑,好鍾意佢連椰肉同啫喱都打碎埋,飲每啖都食到😋▐ 泰式熱咖啡 $48▐泰式咖啡有陣陣炭燒味,味道較甜,香濃好味😋🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 裝修走輕奢風,有吧枱位,枱夠大,而且有足夠距離。🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲

—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
▐ 泰式東北小食拼盤 $158▐

▐ 黃咖喱大蝦 $208▐

▐ 泰式炒金邊粉 $128▐

▐ 鮮椰子沙冰 $58▐

▐ 泰式熱咖啡 $48▐

泰式咖啡有陣陣炭燒味,味道較甜,香濃好味😋

🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 店員有禮友善,上菜速度快而且食物熱辣辣。

💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 金鐘黎講價錢合理,份量好大,我地兩個都飽到捧住個肚走。食物有特色同好味🤤🤤黃咖喱大蝦連真係好味到d汁都清埋😋😋東北小食拼盤有特色又好味🤤🤤🤤一定會再黎食😋😋
  • 泰式炒金邊粉
  • 黃咖喱大蝦