2025-08-20
koreans cook for themselves!!! All homemade 😋Today, i order a set meal + korean locals snacks 🧀 🐔🥵 Cheese Chicken + 🍸 fruit wine首先,Cheese Chicken 係一個必試嘅選擇。雞肉煮得剛剛好,肉質超嫩,最緊要係上面厚厚一層芝士,拉絲效果超級吸引,加上辣椒粉🌶食落好濃郁,根本停唔落嚟!(❗️值得一提,每粒雞肉size 適中一啖食落去啱啱好)👍-🍇🍸Grapefruit味道清新,酸酸甜甜,非常適合夏天飲用。-🍑🍹Peach 香甜可口,飲落去好順喉,正兩款飲品都係跟配餐,令整個用餐體驗更添色彩。Snacks 小食方面,我試咗:- 🧀🥔Sweet Potato Cheese Stick (4件):外脆內軟,芝士味濃(可以拉撕㗎😆),甜薯嘅香甜同芝士嘅鹹香真係好搭- 🍢Sausage & Ricecake:小香腸同年糕搭配,咸香可口,咬落去有嚼勁,真係食得停唔落。呢間餐廳嘅韓國菜真係好正!無論係主菜、飲品定係小食,都令人感受到濃厚嘅韓國風味。如果你鍾意韓國菜,絕對值
-🍑🍹Peach 香甜可口,飲落去好順喉,正
兩款飲品都係跟配餐,令整個用餐體驗更添色彩。
Snacks
小食方面,我試咗:
呢間餐廳嘅韓國菜真係好正!無論係主菜、飲品定係小食,都令人感受到濃厚嘅韓國風味。如果你鍾意韓國菜,絕對值得一試,另外地方闊落適合同朋友聚餐!