<I Love Holiday 🥰 梳乎下先👧🏻> TERA 形點店 : 芫茜意粉$108+10%, 宇治抹茶梳乎厘班戟$138+10%, 金沙牛角包窩夫$128+10%, 桂花國寶茶$58+10% _每逢踏入四月總會令人覺得好雀躍😍,因為holiday is coming 🥰 作為奴隸獸,每日都倒數緊返回人間😂真係未出發先興奮🤩今日去元朗國玩,見到TERA 開左喺Yoho Mall 🥹 一於排試下~ 女人嘛總是被甜品吸引到👧🏻_入到TERA 環境行日系佈局,有啲扇窗、和紙燈、榻榻米嘅設計,感覺整體不錯,可以輕輕鬆鬆Tea 一下,今次叫都好多野吓🤓_芫荽🌿意粉: 作為一個人芫荽狂人,見到餐牌上面有關芫荽嘅菜式都好想試哂😂,今次依款意粉屬於青醬掛嘅扁意粉,芫味唔算好重,係入門版來,第一次食芫荽意粉嘅朋友仔都覺得青醬同芫荽出奇地夾☺️_宇治抹茶梳乎厘班戟🍵🍽️:依個上枱雙眼真係亮了,因為食依款梳乎厘已經係三年前嘅大阪之旅🥹。梳乎厘班戟蛋味濃,做到應該要有嘅空氣感,配埋個宇治抹茶醬同旁邊嘅紅豆蓉、白肉、蕨餅食有提乘作用,秒殺甜品❤️_金沙牛角包窩夫🤩:金沙誰能人抗拒呢😗一上枱金光燦
<I Love Holiday 🥰 梳乎下先👧🏻>

_
金沙牛角包窩夫🤩:金沙誰能人抗拒呢😗一上枱金光燦爛🥳,份量十足!一咬落去口感鬆脆,金沙味爆發出黎😋依個絕對係再食之選!

_
桂花國寶茶🫖:店員好細心知道我哋兩個人會預備兩隻杯☺️加分位😌,食完甜品再歎茶😚依款茶有淡淡嘅桂花香,不錯喔🤓

_
整體來講,下次見到排隊排長龍,我都會再encore 😎巧正~期待下一個期間限定😝Holiday ~Love you 😍