2022-03-01
最近留意到好多地方都開咗《Zeppelin Hot Dog Shop》我本身對熱狗嘅熱愛程度一般,不過見Zeppelin 開咗咁多分店,個 Hot Dog Menu 整得都幾吸引,一於買番個試下先揀咗Best Seller 之一嘅”火炙芝士辣肉醬熱狗 “另加$12升級做套餐,選配2款小食,揀咗薯條同牛油粟米 (唔揀小食嘅話,可以揀2款飲品)”火炙芝士辣肉醬熱狗 “呢款熱狗嘅餡料有芝士、辣肉醬、生洋蔥、黄芥末同荷蘭腸個包同條腸正正常常,驚喜欠奉反而個辣肉醬同生洋蔥幾惹味,同個黃芥未好夾!薯條Zeppelin 嘅薯條有進步空間,熱D脆D會更好反而個黃芥末蕃茄醬就幾啱我口味~ 牛油粟米牛油味唔夠突出,不過粟米好夠熱(食完熱狗同薯條,最後先食粟米都仲熱辣辣)總結,《Zeppelin Hot Dog Shop》嘅熱狗正常,但唔算好大驚喜,同埋最好一整好就食,熱辣辣嘅時候食應該會加番D分!建議店舖先用牛油紙包好隻熱狗再放入紙盒俾顧客,咁樣顧客可以連埋張牛油紙拎住隻熱狗食,比較方便同衛生如果唔用牛油紙,店舖可以為顧客預備張紙巾係外賣袋內
揀咗Best Seller 之一嘅”火炙芝士辣肉醬熱狗 “
”火炙芝士辣肉醬熱狗 “
呢款熱狗嘅餡料有芝士、辣肉醬、生洋蔥、黄芥末同荷蘭腸
個包同條腸正正常常,驚喜欠奉
反而個辣肉醬同生洋蔥幾惹味,同個黃芥未好夾!
薯條
Zeppelin 嘅薯條有進步空間,熱D脆D會更好
反而個黃芥末蕃茄醬就幾啱我口味~
牛油粟米
牛油味唔夠突出,不過粟米好夠熱
(食完熱狗同薯條,最後先食粟米都仲熱辣辣)
建議
如果唔用牛油紙,店舖可以為顧客預備張紙巾係外賣袋內