2018-11-13 3172 瀏覽
睇到新聞話銅鑼灣怡東酒店明年3月結業 ,所以想襯結業之前去多幾次,便約朋友去座落銅鑼灣怡東酒店地庫的Dickens雙城吧吹下水、聚下舊。我們坐下不久侍應就呈上爆谷及花生🥜,都是免費的,但不是無限refill。由於酒吧提供直播球場,有好多外國人在此睇波 。我們看了一會兒menus, 就點了Schoolboys Story & Tale of 2 Cities各一杯。這兩杯mocktail (Schoolboys story 似fruit punch, 而Tale of 2 Cities 有薄荷同檸檬味較易入口)傾左一段時間計,覺得有點餓就點了Dickens Burger🍔 & 🥔 Potato Skin。Burger 是medium well ,望落多肉汁及有漢堡味,滋味無窮。而薯皮又香又脆,裡面有芝士同煙肉好夾,卜卜脆, 一試難忘,想再encore。薯條🍟夠熱,香脆,美味可口。食完野都傾到意猶未盡,就叫了兩支啤酒🍻Corona & Peroni繼續聊天。啤酒唔係好識品評,對我來說全部一樣 ,苦苦地😂此酒吧是一個唔錯既吹水及睇波地方。

由於酒吧提供直播球場,有好多外國人在此睇波 。

此酒吧是一個唔錯既吹水及睇波地方。