和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
2019-02-23 238 瀏覽
個客知我鐘意食牛🐂,介紹我去佢公司附近這家「純」食和牛餐話佢老板得閒也會去嘆吓,兼且抵食無壓力咁新年後星期五去客戶度拜訪,就借d倚搵埋老細食好d啦,也感謝吓各位既支持💪餐廳在尖東半島中心對面一樓,位置都算方便,西鐵尖東站P3口行幾分鐘就到我兩日前都訂到枱正常燒烤卡位,如訂廂房就再舒服些,但最底消費要二千和牛午餐看價錢和份量真的試得過,一百蚊左右就有和牛定食連餐飲去邊度搵..我這餐老板埋單既就梗係有大食大啦我地點左個「特選五色和牛定食」「三色和牛定食」「牛舌」鰻魚飯定食」🐟 ,三款定食都連餐飲、沙律同湯雪花牛牛一上枱,我就覺圖片與實物相符我這縱橫日本多年,食牛都唔少,明知香港地這價錢食到和牛都預左要打折點知Karubi好肥美呀,燒完又軟又香牛既部位大家都知有好多選擇,個人食來食去都係最愛這肚腩仔呢度既牛舌就真無咩感覺,比仙台既差遠矣⋯⋯Miso soup就淡到估唔到可能我重口味啦⋯⋯但肥美牛牛配濃厚燒汁,咁配菜同湯也要重手些是常識吧鰻魚飯雖然有點黎食,但預左一般貨色,對於獨愛名古屋脆口風味既我來說不試也罷,食左4/1尾鰻魚其實也是厚切多汁的但都係果句,只食和牛就夠啦成餐飯主角就係牛牛,問
個客知我鐘意食牛🐂,介紹我去佢公司附近這家「純」食和牛餐
話佢老板得閒也會去嘆吓,兼且抵食無壓力

我兩日前都訂到枱
正常燒烤卡位,如訂廂房就再舒服些,但最底消費要二千

去邊度搵..
我這餐老板埋單既就梗係有大食大啦
我地點左個「特選五色和牛定食」

「三色和牛定食」
「牛舌」
鰻魚飯定食」🐟 ,三款定食都連餐飲、沙律同湯

雪花牛牛一上枱,我就覺圖片與實物相符

點知Karubi
好肥美呀,燒完又軟又香
牛既部位大家都知有好多選擇,個人食來食去都係最愛這肚腩仔

可能我重口味啦⋯⋯
但肥美牛牛配濃厚燒汁,咁配菜同湯也要重手些是常識吧

,食左4/1尾鰻魚其實也是厚切多汁的
但都係果句,只食和牛就夠啦

成餐飯主角就係牛牛,問心這價錢這質素也算有交代啦!食過今次相信會再食既
傳聞中呢度係有牛筋腩飯的,唔知點解我去果日唔見在餐牌度,相信應是我下次到訪既目標之一