Sky726

2019-10-19 433 瀏覽
琴日星期五收工後同朋友打算來sky726飲野同食甜品,因為之前試過佢d甜品都好有特色! 點知今次去副撞岩halloween主題,環境都佈置到好halloween 再上佢fb search下halloween餐的樣子,就決定點黎應下節啦!頭盤係荔枝沙律荔枝好甜,唔似罐頭荔枝。蕃茄配feta cheese ,再加埋帶酸味的沙律汁,好夾小食係 血手指造型的餅乾,幾可愛,味道ok, 幾脆口。西瓜凍湯我第一次飲凍湯,好特別! 有西瓜味,但唔似平時飲嘅西瓜汁飲品,係帶有少少咸味, 又有一點蕃茄味, 幾fresh。蝙蝠係西瓜肉香草餐包, 幾香香草味軟熟主菜我揀左紅酒燴羊膝呢個係出乎意料嘅好食羊膝燉得好稔,好易就將骨同肉分開, 而且好入味配菜亦好有心思,本身以為點解薯蓉又要加上薯條咁奇怪,但原來唔係薯條,係甘筍。甘筍脆口又大又甜味令成碟主菜又增加不同口感。薯蓉就好綿滑甜品係朱古力蒙布朗蛋糕,造型好靚又再一次被sky726 的甜品所吸引!首先朱古力蒙布朗蛋糕出面係朱古力慕絲,入面有朱古力雪糕體同cream, 好濃朱古力味。另外又以白朱古力制成棺材造型,裝上士多啤梨同藍莓, 好別緻! 白朱古力好滑,而且係

頭盤係荔枝沙律

小食係 血手指造型的餅乾,幾可愛,味道ok, 幾脆口。

西瓜凍湯

香草餐包, 幾香香草味
軟熟

主菜我揀左紅酒燴羊膝
呢個係出乎意料嘅好食
羊膝燉得好稔,好易就將骨同肉分開, 而且好入味
令成碟主菜又增加不同口感。薯蓉就好綿滑

甜品係朱古力蒙布朗蛋糕,造型好靚
又再一次被sky726 的甜品所吸引!
首先朱古力蒙布朗蛋糕出面係朱古力慕絲,入面有朱古力雪糕體同cream, 好濃朱古力味。另外又以白朱古力制成棺材造型,裝上士多啤梨同藍莓, 好別緻! 白朱古力好滑,而且係好味的!!
好鐘意呢款甜品

飲品係brain freeze
用奇異果做沙冰,味道酸酸甜甜,幾清新,配上上腦造型的啫喱,都幾Halloween。