見到有好多勁讚嘅食評,所以特登上嚟試吓。呢度裝修都簡潔舒服,除咗餐牌之外,牆上有幾個黑板,寫上不少特色的食物。我們點了一個午餐和一個黑板上邊特色的食物。首先,午餐選了👇🏻🍽 油封鴨髀配煎蛋,窩夫伴汁藍梅醬 $198🥗 沙律 首先來一盒沙律。沙律內有紅蘋果,青蘋果,西芹,配上沙律醬,更有提子乾點綴味道。🦆 呢個午餐選材很新穎,我在西餐廳,從來未吃過油鴨髀。油鴨髀聽落很中式,但放在西餐的碟上,又真是令人勾起好奇感去試一下。有紅嘢菜,雞蛋和沙律菜,令人一看便已經流口水了。油鴨髀唔似中式的那樣乾和硬,反而煮得好腍,一切啲肉即刻化開。有沙律菜伴碟,配上藍莓醋,酸酸甜甜, 10分醒胃。半山熟蛋配上窩夫,又係另1好味。🍰 午餐跟一個士多啤梨芝士蛋糕和飲品。另外喺黑板上選了勁好吃的海膽🍽 加拿大海贍松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利面 $198刪除已經被它吸引,上邊有一大片金黃色的海膽,都有成隻女士食指咁長,入口即溶,甘香十足。旁邊更有一啲超香嘅松業蟹膏,除了甘香之外,還有很香濃的蟹味,真是將美味推至極點啊!而忌廉汁意大利麵,充滿蟹同海膽的鮮味。掛滿忌廉汁的意大利麵,很creamy,而味道調配剛剛好,超推介
見到有好多勁讚嘅食評,所以特登上嚟試吓。

呢度裝修都簡潔舒服,除咗餐牌之外,

首先,午餐選了👇🏻
🍽 油封鴨髀配煎蛋,窩夫伴汁藍梅醬 $198

🥗 沙律

🍰 午餐跟一個士多啤梨芝士蛋糕和飲品。

另外喺黑板上選了勁好吃的海膽

🍽 加拿大海贍松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利面 $198

刪除已經被它吸引,上邊有一大片金黃色的海膽,都有成隻女士食指咁長,入口即溶,甘香十足。旁邊更有一啲超香嘅松業蟹膏,除了甘香之外,還有很香濃的蟹味,真是將美味推至極點啊!而忌廉汁意大利麵,充滿蟹同海膽的鮮味。掛滿忌廉汁的意大利麵,很creamy,而味道調配剛剛好,超推介!

🍰 我們也點了熱情果芝士蛋糕
賣相10分有心思,用朱古力寫出「母忘初心」,雖然我不知道他們的初心是什麼,但熱情果嘅酸酸地,配上甜甜的芝士蛋糕,真是美味的配搭。