2023-01-21 247 瀏覽
喺海港城食嘢,無非都係兩個字「享受」, 食好西之餘仲食好景,眼耳口鼻都有種去旅行嘅感覺。🤭喺裏面都搵到各國嘅餐廳,想要優雅嘅感覺嘅話就可以嚟呢一間Amelia , 裏面每一道菜都係匠心之作。🥰烤焗帶子— 💛睇外表未必可以感受到好特別嘅地方,當然係帶子肉上面係會見到加入左唔同嘅元素來提升除海洋嘅味道之外嘅清新感覺。 🤭可以見到仍然係保持非常水嫩多汁而且香得來又保持到帶子肉嘅鮮嫩度,面頭放上香葉同埋炸蒜嘅碎片,簡單配搭,但係帶嚟大大嘅滿足感🤤另外另一道招牌菜一定就係三黃雞,🐥呢一款雞嘅特別之處就係全身嘅黃色更加突出,皮薄肉嫩,🐥就連軟骨都相對軟身好多,烤完之後全身嘅顏色非常均勻,🐥特別喺雞翼同雞髀位肉質梗係最佳嘅味道爆曬肉汁。 價錢來講亦都相對合理性價比卻係非常高。🐥Amelia Hong Kong (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG63號舖

Amelia Hong Kong (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG63號舖