2025-06-27
Amelia Hong Kong為香港米芝蓮星級意大利菜餐廳、由二星名廚Paulo Airaudo 主理,開業以來一直非常人氣,晚市時段更推出無限時用餐時間由晚上5:30 -10:00食足4.5小時,而且更有3款套餐可供選擇,價錢超優惠低至 $498起,可以對住個無敵海景,一邊品嚐米芝蓮級數嘅晚餐,真係性價比超高,無論浪漫約會定係朋友聚會、慶祝生日都一樣合適👍👍🌟今日我哋就試咗全新「無限時用餐 Deluxe 六道菜套餐」$ 788 /位仲有限時優惠:✨免費升級無酒精飲品無限暢飲
✨每位加$128 可享兩款額外高級主菜:
鹿兒島A5和牛西冷、炭燒龍蝦尾✨用餐後免費帶走一瓶400ml Chef Paulo秘製米芝蓮二星龍蝦湯▪️自選六道菜:前菜、湯品、沙律、海鮮主菜、肉類主菜及甜品各一款,完成六道菜後,就可免費無限追加共37道自選高質菜式👍👍其中必食推介:✨ Soup : 米芝蓮二星秘製龍蝦湯,濃郁到極致,每一口都食到龍蝦肉,真係超級好味✨ Salad: 蟹肉沙律和煙三文魚沙律,食材新鮮高質美味✨ Appetizer : 香煎鵝肝配黑醋汁,超大件外脆內軟、意式油甘魚生魚片配魚子醬,入口充滿魚
仲有限時優惠:
✨免費升級無酒精飲品無限暢飲 ✨每位加$128 可享兩款額外高級主菜: 鹿兒島A5和牛西冷、炭燒龍蝦尾
其中必食推介:
✨ Salad: 蟹肉沙律和煙三文魚沙律,食材新鮮高質美味
✨ Appetizer : 香煎鵝肝配黑醋汁,超大件外脆內軟、意式油甘魚生魚片配魚子醬,入口充滿魚油香加埋魚子醬的鮮甜味道,極致美味
✨Seafood : 炭燒龍蝦尾、炭烤四頭野生鮑魚配秘製鮑魚肝醬、芝士焗珍寶生蠔、炭烤白鱈魚、炭烤珍寶虎蝦,極度推介真係要食多啲呢度嘅海鮮,真係好優質,烹調方法不花巧,完全食到海鮮嘅鮮味,尤其龍蝦和大蝦肉質爽口又彈牙👍👍
✨Meat : A5鹿兒島和牛小排、A4鹿兒島和牛肩扒、西班牙烤乳豬,兩款來自日本嘅和牛,肉質軟腍油花滿滿,入口油潤甘香,乳豬皮脆肉嫩,沾上特色乳豬醬,必食推介,本來仲想試埋法式油封鴨腿和法式烤羊架,奈何肚皮有限,下次一定再戰
✨Dessert : 幾飽都好絕不能錯過三款甜品,提拉米蘇、米芝連星級大廚配方•招牌家鄉芝士蛋糕和開心果雪糕,喺咁飽嘅情況之下,我哋可以encore咗兩round,同行我家老闆平時唔係好食甜嘢,都大讃好食,真係不得了!