2018-04-21
放工後同男友去左利東街搵食,初頭以為呢間餐廳係食西餐,係門口睇menu發現原來係韓國餐廳,見食物種類都幾多就入去試試。見佢有個烤半熟1++韓牛勁想試,可惜無貨前菜泡菜係一大片,都幾辣,幾好食。侍應見你食曬仲會問你要唔要refill架辣炒八爪魚配素冷麵八爪魚🐙個汁辣辣地好惹味,幾好食。開頭第一啖覺得唔算太辣,之後越食d辣味越出,配埋d冷麵一齊食都幾過癮。香辣蒜粒炆牛肋骨牛肋骨肉質軟滑,個汁都好香濃,蒜味十足。韓式牛肉拌飯佢除左有牛肉之外,仲有d奄左既芽菜,泡菜蘿蔔,同埋有d草葉,初頭見到d葉就想唔食,但原來撈埋一齊食個感覺好清新,唔會好重味,好好食。香煎韓式薯仔脆餅以為係一個小小既小食,但原來個薯餅都幾大個,一條條薯條仔整成一個餅,好香脆,唔會乾身,但上面果幾片薯片就一般,有d淋左。侍應推介既米酒,酒精濃度較高但會比較滑身,我覺得無介紹錯呀,甜甜地又好滑,個感覺似日本濁酒。呢杯係芒果再溝左d米酒既cocktail 好飲,芒果味唔假,酒味又唔會太濃。本身想試埋d甜品,可惜實在太飽啦,唯有留待下一次。
見佢有個烤半熟1++韓牛勁想試,可惜無貨
前菜
辣炒八爪魚配素冷麵
香辣蒜粒炆牛肋骨
牛肋骨肉質軟滑,個汁都好香濃,蒜味十足。
韓式牛肉拌飯
香煎韓式薯仔脆餅
呢杯係芒果再溝左d米酒既cocktail
好飲,芒果味唔假,酒味又唔會太濃。
本身想試埋d甜品,可惜實在太飽啦,唯有留待下一次。