2019-11-10
同朋友係旺角行街,經過呢間餐廳以綠色植物作裝飾風格室內都有好多大少不同ge盆栽,非常吸睛🤩,所以我地二話不說就決定入去試下,店員仲可以比我地選擇坐室內或者室外🔻大蝦冬陰公($92)少辣,酸味較重,大蝦好爽口,都幾岩我地口味😋🔻惹味拼盤(小)($92)有青檸雞鎚、豬頸肉、炸雞卷、魚餅、菠蘿雞翼😋幾種煎炸物,豬頸肉夠爽口,菠蘿雞翼酸酸甜甜,雞鎚仲有青檸味,點埋附上2種醬汁(泰式辣醬、平時點生蝦隻汁),非常惹味又開胃👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼🔻黃咖喱魷魚、蜆、蝦($138)配菜仲有d茄子同秋葵。蜆肉大大粒又無沙👍🏼🦐好彈牙而且已經剝埋👍🏼,香就好香,但食開重口味嘅我哋就覺得咖喱味唔夠濃,淡左少少😕🔻油酥手抓薄餅4片($52)煎得幾香,但我地一人食完一塊已經飽飽地😂🔻芒果糯米飯($78)鋪係面頭係椰子乾,糯米飯係用碟豆花整,所以做到紫紫藍藍ge效果,芒果薄切上,成個賣相好靚 😍😍係嫌芒果酸左d.上碟好精緻,份量都幾足,環境裝飾好賞心悦目😌,打卡影相一流😍😍📸
🔻大蝦冬陰公($92)
少辣,酸味較重,大蝦好爽口,都幾岩我地口味😋
🔻惹味拼盤(小)($92)
有青檸雞鎚、豬頸肉、炸雞卷、魚餅、菠蘿雞翼😋
🔻黃咖喱魷魚、蜆、蝦($138)
🔻油酥手抓薄餅4片($52)
煎得幾香,但我地一人食完一塊已經飽飽地😂
🔻芒果糯米飯($78)