2014-09-29
以前總覺得燒肉呢樣野難食都有個譜, 但自從幫親過韓食家之後, 好多野都改觀曬. 一入去服務已經一般.你老闆做優惠就麻煩你大方一點, 所有食物都是迷你版我唔知道你無優惠時候係唔係都咁細, 正一孤寒精.如果抵食有負分, 我一定唔止比負五分. 真係未嘗試過三丁友叫十幾二十樣主菜都食唔飽, 每人八百蚊食香格里拉都得啦!餐湯, 野菌湯, 細細碗幾好飲.生蠔亦都好新鮮, 不過頗細小. 大蝦意粉, 一中型蝦同本人講大蝦, 意粉都唔知道有無二十條, 而且唔係好長, 味道一般但性價比太差.一口牛, 阿邊個老闆, 這一口是嬰兒的口嗎? 得一釐米立方的牛肉幾舊這是開胃菜嗎?黑豚肉豬柳, 手指尾咁粗長的豬柳真的大開眼界, 要煎個幾條咁袖珍的豬柳應該好靠廚師功力.牛肋骨, 呢個係本人蠢, 話明係骨頭就算無肉都正常, 好肯定講肉的總和一定少過二十克.這些食物當然不飽, 所以再加倍份量, 其實都係不飽, 不過無奈金錢不是無限以及人不是咁蠢所以算了.講返上面的肉類味道, 等級應該中等吧, 不明白為何好似超級珍貴的比咁少.炸豆腐, 豆腐幾多錢? 咁都要比得咁少! 上菜速度很慢, 但見你食到差唔多又企圖趕你走, 真心無賴
餐湯, 野菌湯, 細細碗幾好飲.
生蠔亦都好新鮮, 不過頗細小.
炸豆腐, 豆腐幾多錢? 咁都要比得咁少! 上菜速度很慢, 但見你食到差唔多又企圖趕你走, 真心無賴.
焦糖燉蛋, 很多糖味道太甜. 奶凍, 奶味重應該是唯一可取的. 贊到天上有地下無的食家麻煩有點基本良心, 報應始終會來.