2017-08-07 557 瀏覽
今日朋友生日,決定去新開既Flipper's 食pancake。 位於Hysan 6/F i.t.內的Flipper's,座位真係唔多,等位在所難免,所以今朝十一點一開門就去左攞飛,兩點鐘就可以入去食啦!另有walk in 隊,等幾耐無人知。入座後無限時食幾耐。我地一行四人,叫左三款pancake,分別係原味,士多啤梨,同埋蜜瓜。落單後大概要等三十分鐘,不過食都新鮮熱辣既pancake都值得既。原味pancake,口感鬆軟,入口即溶,個cream甜度適中,兩者配合一流,女仔絕對可以自己食一碟!食完一啖就有滿滿既幸福感。👍👍👍👍👍蜜瓜pancake,蜜瓜非常清甜,配合蜜瓜味雪芭,非常適合炎炎夏日,消暑一流。👍👍👍👍👍士多啤梨pancake,呢一款不過不失,士多啤梨唔算好甜,好似同pancake唔係咁配合。👍👍👍另外我地仲叫左mocha同cappuccino 配pancake食,一啖咖啡一啖pancake,正!

Original  pancake

Strawberry,  blueberry  ,  banana(right)  melon  (left)

2017-08-07
Original  pancake