2019-01-28
同同事忙到lunch都冇時間,做完手頭上嘅野已經3點,索性喺公司附近食餐好嘅tea獎勵下自己!去到megabox發現新開左間熊仔cafe,入面好大隻熊熊好可愛啊☺而且幾有空間感,坐得好舒服。鹹酥流心芝士吐司 $42嗯嗯~呢個好味啊~入面做到流心同拉芝效果,而且味道咸咸地,一切開就流出黎,不過記得趁熱食,如果冷卻左就會冇咁好味架啦。鐵板一口牛 $52呢個味道不錯,不過略略overcook左少少,令到牛肉有點對靭。有個小建議如果一口牛可以size上再切細少少就更perfect喇!芝士醬油魚柳鮮蛋焗飯 $48咁當然要叫主食啦,呢個焗飯味道相當出色!用左日式醬油溝埋焗過嘅芝士,令到個飯好惹味👅而魚柳肉質滑嫩,加埋隻鮮蛋令飯嘅質感變得creamy,十分推介啊!自家製心太軟 $42最後當然叫個甜品作結,一向鐘情心太軟,佢呢個自家製嘅presentation好靚~而且味道比甜品店不相伯仲!除左做到超級流心嘅效果,朱古力濃度亦剛剛好,唔會太甜,如果同事唔喺度,我一個人食哂全個都絕對冇問題☺總結就係呢度坐得舒服,價錢以megabox黎計十分抵食,而且我絕對會為左個心太軟再黎架!
鹹酥流心芝士吐司 $42
鐵板一口牛 $52