2021-08-29 748 瀏覽
中環食飯一向俾人感覺係➡️➡️貴💸最近Eatcation Girlss就試下喺中環搵吓有啲咩選擇同大家分享😇好味指數 😋😋😋😋⚪️打卡指數 📸📸📸📸◻️性價比 🧮🧮🧮⬜️⬜️餐廳環境 ♥️♥️♥️🤍🤍DOSE係間小小嘅黃店💛舖頭喺卑利街~~經中環長扶手電梯上~都要行一段路~午餐set包湯+主菜+熱飲~❤️Tomato🍅 Soup香濃嘅蕃茄味~👍🏻👍🏻💚Pesto Smoke Salmon Linguine $78Pesto 意粉一向都係至愛🥰🥰呢個羅勒味都好香~意粉軟硬度剛好~煙煙韌韌☺️但味道係偏淡的~配鹹鹹地嘅煙三文魚就啱啱好~只係煙三文魚得幾片仔有啲少😅雖然睇落好似份量好少🧐但食落發現意粉都多同埋幾飽肚😆🤎Hot Chocolate (set lunch +$5)杯熱朱古力一上枱已經聞到濃濃朱古力🍫味❤️拉花好靚之餘味道都一流~用中式茶杯上特別得嚟都幾靚~而且都大杯㗎👍🏻飲完感到滿足同埋被治癒😌話得係小店~枱嘅數量真係唔多~不過坐得舒服唔會好逼夾👍🏻Lunch hour無book枱好大機會食唔到(偷聽到店員同個walk-in客講已full😓)性價比唔算非常高~不過味道唔錯同埋杯飲品好味~有機會都可以一試
中環食飯一向俾人感覺係➡️➡️貴💸

好味指數 😋😋😋😋⚪️
打卡指數 📸📸📸📸◻️
性價比 🧮🧮🧮⬜️⬜️
餐廳環境 ♥️♥️♥️🤍🤍

DOSE係間小小嘅黃店💛
舖頭喺卑利街~~經中環長扶手電梯上~都要行一段路~

午餐set包湯+主菜+熱飲~
❤️Tomato🍅 Soup
香濃嘅蕃茄味~👍🏻👍🏻

Pesto 意粉一向都係至愛🥰🥰呢個羅勒味都好香~
意粉軟硬度剛好~煙煙韌韌☺️但味道係偏淡的~
配鹹鹹地嘅煙三文魚就啱啱好~只係煙三文魚得幾片仔有啲少😅
雖然睇落好似份量好少🧐但食落發現意粉都多同埋幾飽肚😆

杯熱朱古力一上枱已經聞到濃濃朱古力🍫味❤️
飲完感到滿足同埋被治癒😌

話得係小店~枱嘅數量真係唔多~不過坐得舒服唔會好逼夾👍🏻

性價比唔算非常高~不過味道唔錯同埋杯飲品好味~有機會都可以一試👍🏻