/ ᴇʏᴇ ᴄᴀɴᴅʏ ɪs ɴᴏᴛ ꜰᴏʀ ᴜʀ sᴛᴏᴍᴀᴄʜ / ꧁𝗖𝗼𝗿𝗲𝗳𝘆꧂位於荃灣嘅樓上ᴄᴀꜰᴇ 地方算幾大 而且採光十足 矮枱位置好ɪɢ-ᴀʙʟᴇ 特別係有日光灑落黎嘅時候坐唔到都仲可去店中間嘅ᴛᴇɴᴛ打卡呢度仲係ᴘᴇᴛ-ꜰʀɪᴇɴᴅʟʏ嘅見唔少客人都帶埋主子黎打卡嫁另外仲見有幾間房ꜰᴏʀ ᴘᴀʀᴛʏ ʀᴏᴏᴍ(?)詳情就可能要問番店家環境係算不錯可惜安排有點混亂 感覺店員培訓不足要自己落單但又無ᴍᴀʀᴋ清楚座位位置連番上錯食物兼漏單運作似乎唔太順暢 影響整體體驗( .•́ _ʖ •̀.)༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄᯽𝐸𝑔𝑔 𝐵𝑒𝑛𝑒𝑑𝑖𝑐𝑡 𝑤/ 𝑎𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝑠𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 𝑏𝑎𝑔𝑒𝑙 $𝟡𝟠ʙᴀɢᴇʟ拉扯感強 煙韌但無乜回彈 亦都無烘口感似我食開喺sᴜᴘᴇʀᴍᴀʀᴋᴇᴛ買開嘅ꜰʀᴏᴢᴇɴ ʙᴀɢᴇʟ ʟᴏʟ味道還可以 有粒粒洋蔥都幾香ʜᴏʟʟᴀɴᴅᴀɪsᴇ sᴀᴜᴄᴇ 還好但無乜檸檬香同埋得一隻ᴘᴏᴀᴄʜᴇᴅ ᴇɢɢ᯽𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦 $𝟜𝟚公道講飲落係sᴍᴏᴏᴛʜ味道唔差但見到個sɪᴢᴇ同個色嗰時真係沉左下呀咖啡師你知咩叫ᴅɪʀᴛʏ嫁可? 無嗰個ᴛᴇ

꧁𝗖𝗼𝗿𝗲𝗳𝘆꧂
位於荃灣嘅樓上ᴄᴀꜰᴇ 地方算幾大 而且採光十足
矮枱位置好ɪɢ-ᴀʙʟᴇ 特別係有日光灑落黎嘅時候
坐唔到都仲可去店中間嘅ᴛᴇɴᴛ打卡
呢度仲係ᴘᴇᴛ-ꜰʀɪᴇɴᴅʟʏ嘅
見唔少客人都帶埋主子黎打卡嫁
另外仲見有幾間房ꜰᴏʀ ᴘᴀʀᴛʏ ʀᴏᴏᴍ(?)
詳情就可能要問番店家
環境係算不錯
可惜安排有點混亂 感覺店員培訓不足
要自己落單但又無ᴍᴀʀᴋ清楚座位位置
連番上錯食物兼漏單
運作似乎唔太順暢 影響整體體驗( .•́ _ʖ •̀.)

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄

᯽𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦 $𝟜𝟚
Dirty

公道講飲落係sᴍᴏᴏᴛʜ味道唔差
但見到個sɪᴢᴇ同個色嗰時真係沉左下
呀咖啡師你知咩叫ᴅɪʀᴛʏ嫁可?
無嗰個ᴛᴇᴄʜɴɪǫᴜᴇ整到個漸層嘅話不如你淨係賣ʟᴀᴛᴛᴇ啦( ͠° ͟ʖ ͡°)

💬 總結: 不要對港女打卡ᴄᴀꜰᴇ抱有太大期望見其他枱都一樣等幾耐下 我又唔趕唔太餓就等左45ᴍɪɴs先催單 點知唔問個高級啲嘅都唔同我跟 最尾發現係之前有人調枱所以搞亂咗啲單 ᴀᴘᴘʀᴇᴄɪᴀᴛᴇ會同客人解釋番但張單明明寫唔調得枱.....?!

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 👱🏻‍♀️6/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 Corefy (荃灣)
荃灣享和街68號2樓
#cty_cafehopping